onsdag 3 oktober 2012

Strumpmani

Efter mitt missöde med de norska strumporna som inte gick att få på sig har jag nu blivit inspirerad av Sytanten som har gjort många väldigt fina sockor.

Efter lite surfande på hennes blogg förstod jag att det är Drops gratismönster hon använt, fast med andra färger. Jag gick därför in på Drops hemsida och hittade flera strumpor som jag nu är rejält sugen på!
Sytanten har stickat den längst till höger i grönt och svart, superfint!

Jag har tidigare frågat henne vilket garn hon använder, och vet därför att hon stickar med 7 bröder - ett finskt garn. Det vill jag verkligen prova, men jag får nog använda en del av mina rester innan jag vågar köpa mer...

Några av strumporna på bild är stickade i Karisma. Jag har använt det en gång och det gör jag inte om för det håller inte särskilt länge.4 kommentarer:

Sunna sa...

wow vilka bra inspirationstips Tack

Bettan sa...

Tack för reklamen. Jag använder fuga oxå (50% ull, 50% akryl) om jag inte hittar 7 bröder i färger som passar mej.Vi har inte så stort färg sortiment i vår Rusta butik men jag vet att man kan beställa på nätet nånstans, går nog bra att googla på 7bröder. Kram Sytanten

Leena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Leena sa...

Hej!
Tack för länken till Tiinas Garn. Jag har köpt 7 Bröder på Rusta efter att ha läst på nån blogg att det var väldigt slitstarkt men Rusta har som sagt var inte så många färger att välja på.
Jag har tidigare sett dina alster i mosaikstickning och tänker nu sticka en mössa med mönster från Ravelry. Jag hade aldrig hört talas om mosaikstickning så tack!