fredag 5 oktober 2012

Norskt och turkiskt

Nu har jag påbörjat inte bara en utan faktiskt två strumpor: en norskmönstrad och en turkisk.


Den norskmönstrade (tycker i alla fall jag att det är) är ett gratismönster från Drops, nr 143-33. Jag stickar i svart Fabel och ett beige kinesiskt garn. Inte helt säker på att det kinesiska håller för strumpor, men man får ju testa.

Den turkiska finns i Knitting Traditions, en tidning från Interweave som finns digiatalt. Jag gillar den tidningen och köper faktiskt varje nummer.

Sockorna stickar jag i gamla restgarner i rött och brunt, ingen aning längre vad garnerna heter. Men det var bra med brunt, man uppfattar det som svart - fast mjukare.

Hälen är en dalhäl - den stickar man sist. Det passar inte så bra i skor, men blir fina innestrumpor.Och så har jag köpt garnet 7 bröder på Rusta! Tack för tipset i kommentaren!
Det fanns inte så många färger på Rusta, men man kan köpa det på nätet hos Tiinas Garn, där finns många färger.


4 kommentarer:

Bettan sa...

Snyggt!!! Den strumpan från Drops har jag ett mönster på bordet, när jag varit på sy festivalen i älvsjö kanske jag har lite garn med mej hem till ett par såna sockor ; )
Kram sytanten

StickFia sa...

Jättefina! Sockor behövs för alla tillfällen, stövlar, skor, balkongen, soffan osv osv :-)

Sunna sa...

Tänker du sticka drops sockar i sju bröder? bra tips iså fall för jag har en hel back med det garnet efter en semesterresa

Annika sa...

Japp, Karisma håller inte. 7 bröder är nog lite tunnare, men jag tänkte kolla hur storlekarna funkar i alla fall.