lördag 1 oktober 2011

Färdig kofta!

Vilken lycka att vara färdig med den här koftan! Själva stickningen har varit klar ett tag, men monteringen har i vanlig ordning blivit liggande.
På axlarn och ärmarna är det stickat med 3 färger samtidigt och det gör jag nog aldrig om, väldigt jobbigt var det. Fast jag tycker det blev en snygg bård. Det röda behövs faktiskt för att pigga upp det hela.


Tycker det här mönstret har väldigt fina detaljer, som mönstret nedtill på både livet och ärmarna.Dessutom är jag glad att jag hittade de här knapparna i mina gömmor, tyckte de passade perfekt!


Insidan kan också vara värd att visa, jag har nämligen testat att sticka lite extra på ärmen som sedan viks över och döljer sömmen. Inte bara snyggt utan också praktiskt. Och alls inte svårt.
Beskrivningen till koftan finns i Norwegians Patterns for Knitting. Trevlíg bok, men usla teknikbeskrivningar.

Nu tänker jag raskt kasta mig över ännu ett UFO, har så många så till och med jag lider av det nu! Viften-koftan (mönster av Marianne Isager) är faktiskt också färdigstickad så den ska jag blocka direkt. Eftersom det är en konstruktion som kräver minimal montering finns faktiskt möjligheten att den blir klar rätt snabbt!

9 kommentarer:

ylva sa...

Vilken fin kofta! Jag tycker också att det var snyggt med bården men kan tänka mig att det var lite knepigt med tre färger men som sagt det blir pricken över i´ et..

Titias pyssliga hörna sa...

Vilken jättefin kofta!

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Det röda upptill och det gula längs knäppningen gjorde koftan. Så fin.
med hej fr. Tant Kofta

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Så snurrigt av mig jag menar det grå ;-)
med hej igen från en förvirrad.

Sjömans-Elin sa...

Wow!

Jag blir i och för sig trött så snart jag ser den där koftan, men jag är impad av att andra faktiskt orkar sticka dem. OCh så är jag lite avis, för jag hade gänrna haft en jag med...

Blenda sa...

JÄTTEFIN! Det ser suupersvårt ut, men väldigt vackert!

Ha det gott /Blenda

BodilE sa...

Utrolig vakker jakke! Blir imponert over din evne til å strikke så jevnt og fint med flere farger. Det synes jeg er vanskelig å få til uten at det strammer.
Et kunstverk det der! :)

Asplund sa...

Vilken fin kofta! Ser fram emot att se din Viften också.

Ljuvlig kattunge!

Heléne sa...

Så fin! En sådan vacker kofta skulle jag också vilja sticka. Kram Heléne