lördag 24 september 2011

Väska med broderi

Förra helgens provlapp i skånskt yllebroderi sitter nu på en stickväska, omgiven av jeanstyg som  tar upp broderiets blå färg och ramar in det. På baksidan använde jag en bakficka på mannens jeans, inget ovanligt men visst är det bra!Insidan blev röd, stadig markisväv som gör väskan stabil. Behöver inte ens en platta i botten för att den ska stå av sig själv. Eftersom jag vill ha den som stickväska blev det några fickor inuti också. Den rosa har jag delat av så det passar för stickor.Jag använde en pappkasse från ett varuhus som mönster, lite lägre men det blev ändå en ganska stor väska. Jag stoppade i allt garn och det färdiga livet till koftan i Rowan-garn och det bara försvann!Men det finns där och har gott om plats!


Ett par saker kunde blivit bättre: kanten upptill fladdrar lite så en annan gång gör jag nog sidorna något avsmalnande uppåt. Dessutom kom jag på att symaskinen har en förstärkt raksöm som gör stickningarna mycket tydligare, men då hade jag bara handtagen kvar så det är bara på dem. Kunde nog gjort röda stickningar på lite fler ställen också. Inget allvarligt alltså, men man vill ju gärna förbättra till nästa gång.

Nu ska jag njuta av min väska!

9 kommentarer:

Blenda sa...

Vad snygg den blev, och broderiet är jättefint! ha det gott/Blenda

Annika Odelstav sa...

Tack! Vad glad jag blir att du tycker det!

BodilE sa...

En kjempefin måte å bruke ditt vakre broderi! Fint å kunne bruke gamle håndarbeidsteknikker på nye måter, da holdes de i live.

Annika Odelstav sa...

Tack! Precis vad jag också tycker, det är bästa sättet om det inte ska försvinna!

Emmy sa...

Den är fantastiskt vacker!

ylva sa...

Men vad fin den blev och bra till sitt ändamål många fickor till smått och gott!

bbk sa...

Jag tror att det är detaljerna och att du får ihop så olika stilar och tider i den här väskan! Och naturligtvis bakgrunden får den att lysa...

Anonym sa...

Vilket bra sätt att använda en provlapp!

Anonym sa...

Hej, Annika! Satt och letade lite planlöst efter broderimönster när jag sökte på en fin bild och kom då till din blogg. Kul! Jag ska brodera tovade vantar. Inget avancerat förstås. Ha ett fortsatt skönt sportlov! Maria Ödmo