måndag 19 september 2011

Skånskt yllebroderi

Så har det återigen gått alldeles för lång tid utan blogginlägg! Den här gången beror det på att skolstarten har inneburit mycket jobb - lite mer än vanligt faktiskt. 

I helgen har jag dock kopplat av med en kurs i skånskt yllebroderi och det var kul! Har alltid tyckt att det är ganska svårt att brodera med ull på ylle, men nu har jag nog fått kläm på det. Köpte ett färdigt litet kit som uppvärmningsövning. Mönstret tycker jag är helt fantastiskt, och även om det syns att jag är ovan (om man granskar det så gör det faktiskt det) så är jag ändå nöjd. 


Tänker mig att montera det med bitar av jeanstyg och göra en stickväska av det. Med många fickor!

Det tog sin lilla tid att färdigställa, det sista sydde jag för några minuter sedan. Så här långt kom jag på den första kursdagen (färgerna har blivit helt fel):

Jag blev faktiskt ganska biten av det här så jag köpte ett färdigtryckt tyg till kudden Hilma. Fast garnet fick vara, jag har ett rätt stort lager som jag fått för ett tag sedan och dessutom vill jag ha en något annan färgskala. Den här är lite för blarrig för min smak. Alla gamla kuddar är då rakt inga skönheter!

Nu när provlappen är klar kan jag kasta mig över den underbara uppgiften att välja garner till kuddens mönster! Jippiiii!

7 kommentarer:

garnlek sa...

Underbara broderier! Jag älskar skånskt yllebroderi, men har inte givit mig på det själv ännu - smalar mig inför det.

garnlek sa...

samlar - förståss

Skarvtjärns Greta sa...

Snyggt med yllebroderi. Härligt med färg

Otaliga projekt sa...

Fantstiskt fint!

Marianne sa...

Kul! Försöker själv göra färdigt den gamla kudden som jag började på strax innan dottern föddes - och hon fyllde nyss 17...inte riktigt min grej då alltså, kanske det är annorlunda nu!

ylva sa...

Så fint!Underbara färger. Visst är nå´t speciellt med att sitta och brodera och se hur motiv växer fram

Anonym sa...

Så fint! Påbörjade själv mitt första försök med skånskt yllebroderi härom dagen. Lite småknepigt när man är ovan, men riktigt kul. Det är en skoluppgift, men jag kommer nog att göra mer framöver, bara för nöjes skull./KataM