lördag 8 oktober 2011

Gumlösa höstbukett

Imorgon är det Gumlösa höstbukett här i Gumlösa och Fjärlöv. De två byarna går inte riktigt att sära på för utsocknes som jag, de hänger ihop! 

Höstbuketten består av öppet hus hos många i byn som har olika professioner och hobbies som hör landet till. Man kan t.ex. hälsa på hos en keramiker, titta på tidsenligt miljövänligt avloppssystem, titta på grisuppfödning, besöka folkraceklubben eller klappa hästar hos Idyllens stuteri där det också finns trattkantareller till försäljning. 

Dessutom finns det en gårdsbutik och Skånska Vilt där man kan se vildsvin på riktigt nära håll. Trädgårdsvisning och hantverksutställning finns så klart. På skolan (nedlagd och numera snarast sockenhus) kan man fika och kolla hundmassage och -homeopati.

Och så kan man titta på fårklippning hos oss. Kan alltså bli en mycket trevlig söndagsutflykt!

Vi tog hem tackorna från sommarbetet eftersom de ska ingå i morgondagens begivenhet. De kommer så gärna bara man skramlar lite med knäckebröd eller foderpellets!
Väl hemma på gården flockades de runt mig, mest för att jag höll spannen.Jag lämnade över spannen till Mannen för att kunna ta en bättre bild, men det blev lite si och så med det i alla fall.

För den som är intresserad att åka till Gumlösa finns här en karta med nummer där det är öppet hus. Gumlösa och Fjärlöv ligger strax utanför Hässleholm, man kommer in vid nr 1 om man kör mot Fjärlöv. Gumlösa kyrka, som är från 1191 och Nordens äldsta tegelkyrka, ligger vid nr 11.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha en härlig söndag! Kram Heléne