söndag 19 oktober 2008

Spetsstickad kofta

Det blir inte så mycket stickat just nu, teatersömnaden tar det mesta av tiden. Men jag håller i alla fall på att virka kanten på en kofta som blev klar under sommaren. Mönstret är från elann. Fram- och bakstycke stickas i ett (utan nåt att sy ihop!) i Horse Shoe Lace och ärmarna i Milanese Lace. Jag blev inte helt nöjd med det för det är ingen snygg övergång mellan mönstren. Jag lyckades heller inte att få ”hästskorna” snygga i raglanökningarna, men det kanske går…


Garnet är snyggt grafitsvart och väldigt mjukt med bra fall, tyvärr inte 100 % ull. Det heter Florenne och är inköpt för länge sen i närheten av Gringelstad, där finns en garnbutik på en gård mitt ute på den skånska landsbygden.

Lite sugen på att göra en i 100 % ull, har ett ljusbrunt garn som nog räcker till en kofta till. Det behövs bara 7 nystan. Den här stickade jag för flera år sedan och det garnet (Aransport pure new wool, inköpt på samma ställe) har hållit jättebra.

2 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Först vill jag säga - välkommen till deckarbloggen sedan vilka underbara koftor du gjort helt fantstiska. Kan man få se dig i dem?

Kram

Annika sa...

Tack för bådadera! Kommer kanske nån mer bild.