tisdag 21 oktober 2008

Näverstickning

Ikväll var det kurs i näverstickning på Helylle i Kristianstad. Koncentrationen var stundtals total. Jag har stickat i tekniken en gång för länge sedan, men det var riktigt kul att vara med. Man kommer liksom igång mycket bättre än att sitta hemma och peta med det. För petande är det! Men när man väl fattat principen är det så klart ganska enkelt.
Queen Mudd, som ledde kursen tillsammans med Eva på Helylle, hade som vanligt flera arbeten och böcker med som inspiration.Muddar är ju bra att lära sig på, lagom stort, så det gjorde de flesta ikväll. Fabel blir väldigt bra, rutorna ser ut att vara stickade i olika färger - utan att det blir en massa trådar att fästa... Jag stickade med rundsticka och slapp ha strumpstickor i vägen, de brukar dessutom ramla ur. Köpte en ny Addi-sticka som ersättning för min gamla från 80-talet som har en synnerligen bångstyrig slang. Så mycket lättare livet blir med ordentliga redskap!
Den röda är Ewas, blev så snyggt att jag köpte ett nystan av den färgen också. Den bruna är min och så långt kom jag alltså på 2,5 timmar. Fast en del tid går ju till fika, prata och att titta på vad andra gör.

1 kommentar:

Camilla sa...

Näverstickning ser jättekul ut det skulle jag vilja lära mej. Har du några tips var jag skall leta efter hur tekniken går till så blir jag jätteglad.