söndag 12 september 2010

Rune har anlänt

Det behövs en ny bagge för att förädla vår lilla fårflock. Den förra har gjort sitt och ska säljas.

Rune är vår nya bagge, han är renrasig finullsbagge med bra poäng på ullens kvalitet. Det är flera faktorer som är viktiga när man väljer bagge: hur många lamm det blir i kullen, hur bra de växer (för köttproduktionen), kroppsform (lång i kroppen är bra för det ger visst bra styckningsdetaljer), och så inte minst ullkvaliteten.


Vi hämtade Rune igår kväll. Transporten dokumenterades i transportpappren, registreringsnumret på släpet antecknades! Rune var vid gott mod när vi kom hem, ganska lugn och trevlig. Det bådar gott!

Idag släppte vi ut Rune på ett stycke som gränsar till de andra bagglammen, så han kan bekanta sig med dem innan de släpps ihop. Än så länge är Rune inte medveten om att bekantskapen inte blir så långvarig, och att han är den enda som kommer att vara kvar.De var så klart nyfikna på varandra! Rune gick sen runt och sniffade in alla nya dofter. Han går just nu tillsammans med gässen och hönsen, och det verkar inte som han har sett dylika djur förut. Eller katter för den delen. Men han reagerar med nyfikenhet och blir inte skräckslagen så vi tycker han verkar vara en trevlig typ.4 kommentarer:

Lillemor i Hummelsta sa...

snygg kille!

The Knitting Seaman sa...

Najs med förnying i flocken! Vad har ni sedan innan? Med tanke på hornen på bagglammet, menar jag...

Annika sa...

Hejsan! Våra får är till största delen finull, men det finns Leicester och Dorset horn längre tillbaka, hornen slår igenom ibland.

Pysselfarmor sa...

Det verkar vara en riktigt trevlig "karl" Rune ;-)