söndag 29 augusti 2010

Ännu en kofta

Jag har flera koftor som är nästan-färdiga, men kunde inte hålla mig ifrån att påbörja ännu en. Den här har jag velat sticka länge, ända sedan mönstret publicerades i VK hösten 2008. Fast jag har ändrat en del i mönstret. Tyckte inte om den markerade raka kanten kring flätningen, så jag gör så att avigmaskorna följer flätningen istället. Och jag gör kofta istället för tröja. Garnet är från Kina, 4-trådigt kamgarn, flätningen framträder fint i det. Den röda färgen är riktigt fin i verkligheten, alltid svårt att återge rätt på bild.
Den här koftan är färdigstickad, nu ska bara ärmarna blockas och sys på. Även den här färgen är betydligt vackrare i verkligheten.

Den här vet jag inte riktigt om jag blir nöjd med, den blir kanske lite kort. Får väl se hur det blir när ärmarna och framkanterna kommer på.Har ännu en kofta i halvfärdigt tillstånd, en virkad med stickade ärmar. Tänkte jag skulle hinna den också innan de nyinköpta garnerna från Shanghai anländer på posten, för då lär jag väl fastna i dem!

7 kommentarer:

Anonym sa...

hej på dej!

Vilken hejare du är på att sticka. Den där lila i mitten diggar jag!

Ingela hem liv design

lotta n sa...

Fina modeller alla tre men jag föll också för den mittersta. Vilket mönster har du använt till den?

Annika sa...

Tack, tack! Det är så trevligt med kommentarer, särskilt positiva så klart! Den mittersta koftan är faktiskt beige i verkligheten, med Wåhlstedts lösspunna garn i kragen och ärmarna. Mönstret har jag gjort själv. Kommer kanske en beskrivning så småningom.

Ulla-Bella sa...

Her var det mye fint på gang.

Stick och virksyster sa...

Dem var fina alla tre men min favorit var den röda.... du verkar vara en hajare på att sticka :)

lil sa...

Den är ju bara så fin!!

marindi sa...

Hej! Du har nåt att hämta på min blogg!

Jag har också kikat på den där tröjan i VK, den är skitsnygg. Den kommer säkert att bli jättefin som kofta också!