måndag 27 september 2010

Julafton!

Två av de tre paket jag skickade hem från Shanghai har kommit fram! Tack vare att posten numera finns på utlämningsställe som har öppet även söndagar kunde jag hämta det redan igår!

Paketen innehöll böcker och garner, men jag hade glömt exakt vad så det var som julafton att packa upp dem!

Den här gången har jag köpt ett kilo av varje färg, himla retligt när det inte räcker och det inte har kostat mer än 70 kr kilot + 40 kr frakt/kilo. Finns ingen anledning att köpa för lite!


I de här paketen låg de tunna garnerna och ett antal stickböcker. Dessutom lexikon, serietidningar och böcker om kalligrafi. Och två skönlitterära böcker på kinesiska, men jag har några stycken sedan tidigare och hinner inte läsa allt eftersom det tar lite tid, så jag höll igen på den fronten.

Stickböcker höll jag inte igen på! Jo, kanske lite för det finns ju så mycket. Fast de japanska är faktiskt bättre. Hittade i alla fall en del som innehöll trevliga saker.Den här klänningen blev jag stormförtjust i, den ska stickas av det milt gröna garnet.

Många reagerar på att det är västerländska kvinnor i kinesiska stickböcker, och det handlar så klart om kopiering. I Kina kopieras det mesta helt hejdlöst. En del plagg känner man igen från tidningar.

Beskrivningarna är till största delen diagram, men en del text finns det så klart. Och nu har jag lärt mig tillräckligt för att kunna läsa en stickbeskrivning! Inte utan att jag är lite stolt!

8 kommentarer:

Medea sa...

Ååh vilken fest!! Vad härligt att "få" så mycket garnet och alla sticktidningar. Ja, jag blir allt lite avundsjuk. =)

Liten vus sa...

Vilken skattkista!

Liten vus sa...

Oops, hemsidesadressen blev visst fel

Maritas Maskor sa...

Är du galen så mycket garn!!
Det är inte utan att man förstår lyckokänslan!!

Sunna sa...

wow vilket paket

Marias garnhändelser sa...

Snacka om lycka!

Camilla sa...

Wow, snacka om "julklapp"! Vart köper man det där garnet? Det ser ju jättehärligt ut!

Annika sa...

Jag är nog lite galen! Men det är ju så billigt och dessutom bra, mjukt och skönt. Jag har köpt garnerna i Shanghai.