söndag 28 december 2008

Sorg i fårhagen

En av tackorna lammade idag. Vi var helt oförberedda på att det skulle ske så tidigt och uppmärksammade henne eftersom hon stod helt ensam på vången. Får föredrar flocken och undviker ensamhet så vi förstod att något var på gång. Men då var det för sent. Två lamm var på väg ut samtidigt och det var för trångt. Ytterligare ett lamm bar hon på. Två svarta och ett vitt - alla dödfödda. Det känns väldigt ledsamt. Nu ska vi gå igenom alla tackorna och känna efter om det är fler som är långt gångna. Vill inte ha fler sådana överraskningar.


7 kommentarer:

fale artut sa...

Så ledsamt, så ledsamt!
Jag vet precis hur det känns, vi har inte varit ute för något sådant exakt, men en natt hade en tacka hamnat på rygg under krystningarna och lammet klarade sig inte. Tackan överlevde dock. Men det är SÅ ledsamt!

Mia stickar sa...

Så tokigt det kan bli ibland, man blir så arg och lessen men man kan ju inte förutse allt och hinner inte vara överallt! Hoppas alla övriga lamningar går bra! När börjar riktiga lamningssäsongen?

Annika sa...

Tack för era kommentarer! Det borde vara lamning i mars, men om denna tackan blivit betäckt tidigare så kan ju fler ha blivit det så det är svårt att veta nu. Vi får hålla bra koll på dem.

Pia sa...

Så tråkigt, 3 små liv. Nu är de nog i lammhimlen.
Ha det så gott och klappa om tackan.

Annika sa...

Tack, det var fint! Tackan är rejält omklappad!

Pia sa...

Annika, du har så fin blogg så du har fått en utmärkelse av mig, kolla på min blogg!

Botoks Kremi sa...

Sabiendo que la consejera Silvia Clemente preside el comité electoral regional, coloca en el provincial a la senadora Beatriz Escudero. Apagando el fuego con gasolina…