fredag 26 december 2008

Nu har jag klantat mig igen...

Tänkte sticka en tröja till Mannen i julklapp, men den hann inte bli riktigt klar. Ingen katastrof, det finns ju böcker som är välkomna! Värre är att jag stickat in hans initialer i nacken - spegelvänt. Tröjan är i slätstickning med ganska tunt garn (Raumas finullgarn) och då tycker jag stickmaskinen är väldigt lämplig. Fast då jobbar man ju från avigsidan och mönster måste ritas om för att bli åt rätt håll. Tänkte inte på det...

Jag river inte upp. Vi får väl skratta åt det hela tills tröjan är utsliten. Mannen har bestämda order att använda den i fårstallet så det inte tar alltför lång tid.

Då går det bättre med Norah Gaughan-tröjan! Har börjat om med det grå garnet och är på den tredje rutan. Tror det kommer att bli fint!
Och jag har fått Harmony Wood-stickor i julklapp! Jag bytte genast i ett pågående arbete så jag får känna hur de är. Helt fantastiska är de! Vackra, praktiska och sköna att sticka med. Även om de kostar en slant så blir det faktiskt billigare än att köpa en av varje storlek i vanliga rundstickor. Nummer 3 ingår inte i kitet så de har jag beställt extra tillsammans med lite fler förlängningstrådar.

Nu när allt julstök är över ska jag frossa i att sticka!

3 kommentarer:

fale artut sa...

Så fina stickor! Och tröjan har jättefina färger och är ju verkligen speciell, det finns bara en i hela världen!
Det är KÄRLEK!
God fortsättning!

Strumpstickan sa...

Men när något blir sådär avigt eller annorldunda kan man bara säga att herregud, det ser ni väl att det är design! *skrattar*

God fortsättning!

Annika Odelstav sa...

Tack Monica! Du har så rätt! God fortsättning på dig också!