tisdag 4 juli 2017

Mera tygpåsar åt folket!

Så säger Fale Artut och jag håller med!

På hennes blogg finns ett läs- och tänkvärt inlägg om plastkassar versus tygpåsar. Bloggen Textil och sånt har också skrivit ett inlägg i debatten.  Båda är från 2016, men problemet är minsann fortfarande högaktuellt.

Sök t.ex. på #plasticpollution på Instagram så får de se en hel del av vad plasten ställer till med i våra hav!

För de av oss som är något sykunniga (och det borde väl gälla i princip alla som läser den här bloggen, tänker jag) så är det oftast inget problem att sy shoppingkassar i tyg. För det mesta finns väl också återbruksmaterial att tillgå.

Om vi som kan syr av det som finns och ger bort miljövänliga kassar och gör det publikt på nätet så skulle det kunna starta en trend, tror jag. Det hade varit fantastiskt!

Jag bestämde mig när jag skrev detta för att börja hashtagga kassar jag ger bort och hoppas att fler följer! Lämplig hashtag kan väl vara #gebortentygpåse på svenska.

Jag kommer inte på nåt bra på engelska eftersom giveawayecobag och ecobaggiveaway signalerar reklam och att folk kan få något gratis eller vinna något. Ecobagtoafriend kanske? Ecobag bör väl vara med, men kom gärna med förslag!

Och så klart #upcycling #återbruk #plasticpollution.

Nån mer som är intresserad?

Jag börjar med en kasse till min systerdotter och en till min svåger.

#gebortentygpåse 
#gebortentygpåse


3 kommentarer:

fale artut sa...

Klart att jag hänger på! Men så fina påsar du har gjort!

Annika Odelstav sa...

Tack! Måste erkänna att jag är helnöjd! Frågan är hur man ska få igång en gebortentygpåse-rörelse... jag har haft så långt uppehåll med bloggandet att jag inte alls har lika många läsare längre.

fale artut sa...

Precis så tänker jag också, och inte är man så teknisk på sociala medier heller......