lördag 1 juli 2017

Enkel shoppingkasse med annorlunda botten

Jag hoppas att Sverige snart följer t.ex. Frankrikes exempel och förbjuder engångsplastkassar. Haven är alldeles för fulla av plastskräp.

Jag drar mitt strå till stacken genom att sy shoppingkassar av gamla plagg, gardiner och annat överblivet tyg. Återbruk på samma gång med andra ord.

Den här gången har jag använt en beskrivning från  Tyg och garn med en lite annorlunda botten. Fruktansvärt enkel att sy! Och bra beskrivning i bloggen.

Jag har inte använt kassen än - och ska inte göra heller för den är en present, själv har jag just nu tillräckligt med kassar - men bottnen ser ut att funka, dvs. det blir en bottenyta som gör det praktiskt att packa i den. Mycket viktigt.

Man kan så klart sy shoppingkassar av tyg rakt upp och ner, utan någon utsmyckning, men jag klarar inte riktigt det. Vill gärna att de ska vara lite vackra samtidigt. Jag älskar vackra bruksföremål men har just inget till övers för prydnadssaker.

På den här fick det bli lite sashiko, eftersom jag är inne på det just nu. Jag gjorde mönstret lite större (dubbelt faktiskt) och sydde med dubbelt virkgarn så det inte skulle ta för lång tid.

Trots det tog det lite för lång tid tyckte jag, så jag slutade sy kryss över alla och så fick det bli både kryss och ränder.

Man skulle kunna tro att jag planerat mönstret noga, men det är faktiskt bara flyt. Det bara råkade bli centrerat! Jag tyckte det blev ganska spännande med det inte helt isydda mönstret så jag kunde inte låta bli att börja på en till.


7 kommentarer:

fale artut sa...

Mera tygpåsar åt folket! Och TÄNK, när de försökte få oss att tro att tygkassar slösar för mycket på jordens resurser!? Jag har använt mina i många år, och fler skadar inte! Snyggt!

Annika Odelstav sa...

Haha! Har inget minne av att snacket gick så, men det har sagts mycket dumt genom tiderna! Jag håller med dig: Tygkassar åt folket!

Fröken Slöjd sa...

Så fin din kasse blev - jag måste testa att brodera så!

Har läst ett par favorit inlägg i plast eller tyg kasse diskussionen, Fale Artut har skrivit ett och Birgitta Nygren ett annat.

http://faleartut.blogspot.se/2016/01/surtantens-aterkomst.html
birgittanygren.blogspot.se/2016/05/hurra-for-rwanda.html

Jag måste prova några nya sätt att sy tygkassar och sy upp ett gå-bort-present lager, tyg för återbruk finns det ju gott om här hemma!
Hälsningar Fröken Slöjd

KataM sa...

Jättefin kasse!Sashiko är så vackert, det måste jag verkligen prova på någon gång.

fale artut sa...

TÄNK att någon har läst och minns det jag har skrivit! Det gjorde hela min dag!!

Annika Odelstav sa...

Jättekul att ni blev engagerade! Jag håller med både om att Sashiko är fantastiskt vackert - prova för det är inte särskilt svårt - och att värna miljön. Tack för era kommentarer!

fale artut sa...

Tack själv!!