onsdag 25 juli 2012

XXL Gourd Container

Det här blev lite bängligare än jag räknat med. Gjorde korgen större än beskrivningen men i övrigt har jag följt mönstret. Fast jag har ullgarn istället för bomull och det kan väl också bidra. 

Vitlöksgömman blev bättre!

Av någon anledning blev den här lite kantig och inte rund, om det kanske har att göra med var man ökar och minskar...

Den funkar i alla fall inte till det jag tänkt så nu får den väl bli stick-korg. Och jag tror inte jag bryr mig om att göra lock, för det skulle nog bli för tungt och platta till alltihop.

Jag la ner mitt eget garn i korgen, och ett par halvvantar som jag stickat av det. Ska göra ett eget mönster som jag tänkt ska följa med när man köper mitt garn. Inte riktigt klar med provstickningen än...


En sak jag gillar är kanten. Ett varv fm och sen ett varv kräftmaskor (fm virkade från vänster till höger). Ibland gör jag det i halsringningar, men här blev det verkligt effektfullt.

För ganska många år sedan köpte jag färgat sisal-snöre som jag tänkte väva med. Men nu är jag väldigt sugen på att virka korgar av dem istället! Kanske med naturfärgat bomullsgarn.


5 kommentarer:

Anonym sa...

den blev jättebra som korg! kan förstå att du är sugen på att göra flera!

Anonym sa...

den blev jättebra som korg! kan förstå att du är sugen på att göra flera!

Skalkatten sa...

Jättefin korg. Jag tycker inte att det gör något att den blev kantig. Det har precis som du var inne på att ökningarna och minskningarna hamnar på "samma" ställe, dvs att du ökar med en maska i en maska som du ökade med i föregående varv.

Linda sa...

Intressant teknik att liksom virka över sisalsnöre. Jag tror jag får skaffa den där boken... :) Och oj, vad charmig din lilla höna är med tofs på huvudet! Tur att ni friserar de två tofshönsen, det kan ju inte vara kul att inte kunna se.

metamorphosis sa...

Åh, de där korgarna blev ju jätteläckra! Har just inhandlat mig ett nystan sisalsnöre nu, inspirerad av dina alster, så får jag väl se om det kan blir en korg av ngt slag, eller iaf en botten till en korg?