torsdag 19 juli 2012

Snöre - inte så enkelt...Igår använde jag allt vårt hushållssnöre till att virka korgen i förra inlägget. Snöret räckte inte till locket, men jag tänkte att jag köper bara mer. Det visade sig minsann inte vara fullt så enkelt!

De första butikerna hade antingen slut eller inget snöre alls förutom steksnöre. Sen hittade jag på ett par ställen, men inget likadant. Olika kvaliteter med olika namn.


Mina rester av hushållssnöre, av hampa, jämnt och ganska slätt. Sånt jag ville ha.

Paketsnöre. Det som mest liknade hushållssnöre, av hampa men ganska luddigt, inte alls lika fint. Köpt på Kvantum, 19 kr för 20 meter.

Ska använda detta till locket till korgen i förra inlägget.
Natursnöre. Av hampa, jämnt och slätt men mycket tunnare. Köpt på ÖB, 12 kr för 45 meter. Det här får bli vårt nya hushållssnöre.

Det fanns grövre också, men 20 meter (för 19 kr) tyckte jag inte var lönt, det går åt mer till en liten korg.


Sisal cordel. Sisal är stelare än hampa, kan bli väldigt bra att virka in. Bra med stor rulle för det är ju lite svårt att skarva... Köpt på Cheapy, 39 kr för 140 meter.
Sisalgarn. När jag visade mina rester nickade expediten och sa att det hade de, och så kom han tillbaka med sisal av mycket grövre kvalitet! Också lite märkligt att kalla detta för garn - det närmar sig faktiskt rep om man ska vara noga med terminologin. Kan bli bra till lite större saker. Köpt på Ahlsells, 200 kr för 3,3 kg.


Efter att ha jagat stan runt i mer än en timme har jag i alla fall gott om snöre av olika sorter så jag kan dra igång vilket virkprojekt jag vill! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hittade lite snöre på Tiger men lite för tunt och små rullar, får ta en repa och skaffa lite mer, tack för tipsen!