söndag 1 juli 2012

Kycklingar live!

Sista dagen i Shanghai köpte jag en kamera, en Canon Ixus, och på flyget hem insåg jag att man kan filma med den också! Kanonkul!

Först ut på film är kycklingarna. De är 31 stycken av 3 olika raser: Skånska blommehöns (5 st), Maran (5st) och Sussex (21 st). 

Eftersom detta är första gången jag filmar vågade jag inte riktigt prata samtidigt, det får bli nästa gång. Däremot stönar jag lite i början eftersom jag satt på huk och det var lite jobbigt...
Jag fick en kommentar (tack så mycket!) om varför jag åker så mycket till Kina. Anledningen är dels att Äldsta Sonen bor där och dels att jag har läst kinesiska i tre år och åker dit för att träna. I år gick det riktigt bra, jag köpte t.ex. kameran helt på kinesiska! Lite stolt blir jag allt!

5 kommentarer:

BodilE sa...

Så fine kyllinger! Og så bra de ser ut til å ha det! Tenk om alle kyllinger kunne ha det på det viset!

Stickeri Stickera sa...

Fina. Hur gamla är de? Jag har 5 ½ veckors hemma och mina ser ut att vara ungefär jämngamla kanske att dina är lite äldre

Blenda sa...

Ixus är bra grejjer, har en själv (ganska gammal men ändå)! Att du klarar att prata kinesiska är ju helt fantastiskt, det är ju så väldigt olikt svenska, eller för den delen alla europeiska språk. Imponerande! :-)

Anonym sa...

Vilken underbar film, jag älskar höns har haft de innan men hinner inte just nu. Spännande med kinesiska, ha nu en skön sommar med kamera och jag väntar spänt på flera filmer av de fina kycklingar. lucretia

STORARTAT! sa...

Vilken mysig liten film om dina höns. Jag älskar höns, men har aldrig haft egna. Jag bor i Göteborg och det är lite svårt att ha höns på balkongen, men jag tycker att de är fascinerande fåglar. Köpte en bok på rean förra året och gjorde upptäckten att det finns hur många raser som helst.
Det närmaste höns jag kommer är det tyg som kom idag och som ska bli kassar, som sedan ska säljas i min webshop. Om du tittar in på min blogg får du se tygerna.
Om jag får tid ska jag åka till Tjörn i helgen där de har höns- och familjedag.
Jag är väldigt impad av att du kunde köpa en kamera "på kinesiska".