tisdag 12 januari 2010

Lite inköp...

Har fastnat fullständigt i det senaste stickprojektet: Snowdrift cardigan från Inspired to knit. På den här bilden syns det nog lite att garnet skiftar i rosa/lila (i alla fall om man förstorar bilden). Älskar garnet! Och visst ser koftan ut att bli fin? Mönstret på ärmarna går igen i kragen. Köpte blixtlås idag, förra gången virkade jag nämligen en kant innan jag sydde i blixtlås och det fungerade utmärkt.


Köpte några garner till i Beijing... Det bruna längst till vänster är också svagt melerat, jättevackert. Ångrar att jag bara köpte ett paket var av det gröna och beige...Garnerna ligger på en bit siden som jag köpte i den butik i Beijing där man kan vara säkrast på att det faktiskt är siden man får. De hade mer fina kvaliteter men det får vara till nästa gång, har fortfarande inte sytt av allt jag köpte sist. Den här biten passar dock till de olika bruna och beige tygerna från förra resan. Ska bli detaljer som skärp, avslutningskanter och annat.

I butiken fanns mycket snygga sidenkläder, från helt traditionellt till västerländskt med touch av kinesiskt. Köpte den här koftan/jackan som är i ylle med sidenfoder. Fortfarande mycket billigt med tanke på kvaliteten. Det riktigt billiga på fake-marknaderna är ju mest skräp.Och vid det här laget kan jag tillräckligt mycket kinesiska för att ge mig på böcker! Med hjälp av lexikon ska väl tilläggas... Köpte därför ett gäng böcker också, några ska jag ge bort till mina pluggkompisar i Lund. Vi behöver alla träna!


Den roligaste boken tycker jag är den i mitten i översta raden, den handlar nämligen om änkedrottningen Cixi som har ett ganska otrevligt rykte som despotisk. Själv är jag inte helt övertygad om att det verkligen var så illa, kvinnor med makt brukar inte ses med nådiga ögon som bekant...

4 kommentarer:

Iwona sa...

Kul med kinesiska! Och vilka fina garn har du köpt - man kan tänka sig att Kina har fin kvalité på garner.

Monica Hansen sa...

Snygg jacka:)

Beda sa...

Jättesnygg flätjacka!

Tant Kofta sa...

Vad roligt att träffas!
Var du i flera garnbutiker?
med hej fr. Koftan