lördag 21 januari 2012

Köpestrumpor

Nu ger jag snart upp! Det går hål på alla strumpor jag stickar på hur kort tid som helst, inte ens de tovade innetofflorna höll någon längre tid.

Så nu har jag köpt raggsockar på Maxi för 49 kronor, får se om de håller längre.

Jag vet faktiskt inte om garnerna är sämre nuförtiden, jag vet däremot att jag tidigare stickat sockar som höll längre.


7 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

De där ser både sköna och fina ut, så det blir nog också bra.
"Förr" kanske det mer var något mer av slitstyrka i garnet, någon del nylon kanske. Nu kanske garnerna mer är lyxiga och fina mer än slitstarka, vad vet jag...?

Malin sa...

Våra halvmatta trägolv äter ullstrumpor till frukost... Så jag har tovade tofflor utanpå, som jag limmat på undersidan. Funkar både som halkstopp och som förstärkning. Jag geggar på vanligt textillim under hela sulan. För utan ullstrumpor klarar fötterna inte vintern ;-)

Annika Odelstav sa...

Tack! Det ska jag prova!

Maud sa...

Jag håller med, sockgarnen håller inte som förr i världen! Det gäller också de som innehåller nylon tycker jag. Så jag stickar inte just sockor alls mera, mest blir det vantar (om vi nu talar om de mindre projekten). Vantar håller nämligen väldigt bra i vår familj, så länge man inte har dem på när man går ut med hundarna. Koppel är rena vantmördarna.

Meine Handarbeiten sa...

Great Socks!

LG Alexandra

Magganmagi sa...

Hur gjorde man förr i världen? Jag menar innan det fanns stark nylon och polyamid?

Annika Odelstav sa...

Man använde rätt sorts fibrer (= långa täckhår,)och tvinnade garnet hårdare. Och så tror jag att kamgarn är bättre än kardgarn, men det är jag inte säker på att man använde förr. Så: fram för bättre produkter som är anpassade till vad det ska användas till och inte fabrikernas maskiner!