fredag 25 februari 2011

Mönsterstickat

Eftersom jag nu har avslutat några större projekt så tänkte jag att det var dags att påbörja något nytt! Men jag har fler ufo:n liggande så det blev ett litet arbete: muddarna Abigail från Vintage Modern Knits. Tycker de är så vackra, dessutom är jag rätt inne på mönsterstickning just nu.

De var inte jättekul att sticka, mönstret är så konstruerat att det är långa flotteringar på både bottenfärg och mönsterfärg och det blir inte så bra flyt i det tycker jag.

Men garnerna var desto roligare! Har köpt dem i Kina, men det var mer rå ullkänsla än i många andra (mer behandlade) garner som jag köpt där.  Så nu tänker jag att detta var ett bra projekt för att testa garnerna och stickfastheten inför ett större projekt. Jag har nämligen 1 kg av varje färg.

Har därför börjat planera för en tröja eller kofta i Selbu-mönstring. Tänkte sätta ihop några av de mönster jag tycker mest om.

Har också stickat 2 par muddar efter Queen Mudds trevliga mönster som finns att köpa på Helylle. Ett par till min syster och ett par till mig själv. Garnet är Rowans 4-ply Soft och det är otrolígt trevligt i resårstickning. Virkad kant i Pillpi.
Jag har också börjat ta med mig min norskstickade gul-grå kofta på tåg och sånt, så det händer något med den. Mönster från Norwegian Patterns for Knitting, som är en trevlig bok med helt usla beskrivningar. Garn från Kina.

2 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

käre värld - det är väl ingen idé att fråga hur du får dagarna att gå? Imponerande är bara förnamnet. Och så snyggt!

Maria sa...

Oj, så flitig du är! Imponerande sticknning - de mönsterstickade alstren är underbara!