torsdag 26 mars 2009

Det växer...

... och börjar likna en väska! Himla roligt projekt, behövde nog en paus från min Gaughan-kofta.


tisdag 24 mars 2009

Bara en ruta till...... och så blir det snabbt ganska många! Man fastnar! Dominostickning är en rolig teknik som jag inte provat förut. Det är odds på att det blir en till väska, i gul-orange-röd färgställning.

På den här väskan har jag gjort bottnen och den första rutan som böjer upp det hela och påbörjar sidorna, om ni förstår... Har förändrat mönstret: plockat bort linjerna i bottnen och tagit bort en färg. Tyckte originalet var väl grilligt.

söndag 22 mars 2009

Dominoväska

Vi har en liten Knit-along på G på stickcaféet i Kristianstad: Dominoväska. Vi tänkte sticka på den när vi åker och tittar på Britt-Marie Christofferssons utställning i Ronneby den 5 april. Men man kan ju inte låta bli att välja färger så länge! Jag har inventerat restlagret och kommit upp med svart och grått i olika nyanser och till det två färgklickar. Har stickat en ruta också för att kolla storleken bara... Får väl se om jag kan hålla mig, har ju liiiite annat att sticka. Storleken blir i vilket fall lite större än mönstret, men den ska filtas också så det blir nog bra.Tänker använda stickor i ben och horn som en äldre man slöjdat ihop. Köpte dem för flera år sen och har aldrig använt dem. De är nämligen egentligen ganska värdelösa: Ena är storlek 3,5 (åtminstone första halvan) och andra är i princip storlek 4... Men till en väska som ska filtas bör de väl funka. Tycker de är vackra och dessutom lite lagom korta för smårutor.


lördag 21 mars 2009

Stickcafé och grönbete

Stickcafé är fantastiskt! I torsdags höll Karin på med en sjal i Kaunis 1-trådiga flerfärgade, samma som Queen Mudd använt, som blir helt fantastisk! Mönstret är coin lace.Och jag avslutade strumpa nr 2 i det billiga garnet med en tå som stickas ihop direkt, efter en beskrivning från Knitting Daily. Det blev jättebra, mycket bättre än när jag sydde ihop med maskstygn - det var uppenbarligen inte min grej.


Så mycket mer stickat har det inte blivit, desto mer arbete med fåren. Idag släppte vi ut lammen för första gången. Tänkte jag skulle fota deras krumsprång, men det ville sig inte riktigt. Lite andra bilder blev det dock. Här är det uppenbarligen något som man måste hålla koll på...

Tackorna håller bra koll på de små. Fast det blir lite tröttsamt att de alltid vill ha mjölk...Lilla Yi finns tyvärr inte med oss längre, hon fick en diarré hon inte klarade av för ett litet tag sedan. Men Eskil den brokige mår bra och trivdes utomhus.Och Panda med de långa öronen är det inte svårt att känna igen!Somliga gör sig till kung över dynghögen! Vem det är har jag ingen aning om för en del är intill förvillelse lika.Andra föredrar lite bättre hö som vi la ut eftersom det inte är mycket till bete ännu.Och flockens minsting gör så gott han kan! Morsan har inte jättemycket mjölk och han vägrar tillskott i flaska så han lär väl inte växa ordentligt förrän han blir avvand.
söndag 15 mars 2009

Melodifestival-rosa...

Tyckte strumporna i det väldigt billiga garnet blev lite tråkiga utan nån färgklick, så jag stickade på en vikt kant i efterhand. Knalligt rosa à la melodifestivalen igår blev det. Fast jag hade köpt garnet före TV-programmet.

Har inte blivit så mycket mer stickat, lite på min Gaughan-kofta bara, för det har varit vårväder och plantering av penséer i krukor och lite så. Och så är det lite teaterkläder på gång igen. Har alldeles för svårt att säga nej...

En sak jag bara måste ge mig på i vår är en ny sjal som finns på Knitty: Aeolian shawl, med pärlor. Den är gjord av samma kvinna som gjorde den superfina Laminaria som hade så extremt välkomponerade övergångar mellan olika mönster så det var ett absolut nöje att sticka den - jag gjorde två och gav bort en.

söndag 8 mars 2009

Mera Gaughan-kofta

Nu har jag börjat sticka ribbstickningen under pentagonerna, den del som inte är med i originalet, men jag vill ju ha en kofta så jag förlänger boleron. Det blir nog faktiskt ganska bra! Lite pyssligt är det att få det jämnt, kanten från pentagonerna är ju ojämn så jag började med att sticka bara i mitten och har sen plockat upp åt framkanterna. Hade tänkt 2 x 2 ribb, men det funkade inte med mönstret (utan att minska eller öka), så nu behåller jag flätorna och gör släta partier på 8 m mellan. Vill inte att det ska vara lika mönstrat som pentagonerna, det skulle bli för mycket.Börjar faktiskt tröttna på det här projektet, vill mest ha det klart nu så jag kan börja på nya projekt! Lite orolig för att garnet inte ska räcka...

Det går lite sakta för jag håller ju på med annat också, som att lära mig kinesiska. Anmälde mig för sent till en nätbaserad kurs i Lund så den kom jag inte med på. Nytt försök till hösten, ska anmäla mig i tid! Under tiden försöker jag på egen hand, som tur är kan jag fråga Äldsta sonen som är riktigt haj på kinesiska! Visst är det rätt fantastiskt att kunna skriva så här (och förstå det):


Har hittat hur man kan skriva kinesiska tecken på datorn också, det var bara en fråga om inställning i Windows Vista, tekniken är fantastisk!

再见!


Betyder hejdå! En del av min omgivning tycker möjligen att jag börjar bli rätt tjatig... :-)

fredag 6 mars 2009

Stora öron? Jag?

Det är märkliga lamm vi får i år. Eskil liknar en kalv och nu har det kommit en liten som är ett mellanting av kanin och panda... Maken till öron har jag aldrig sett på ett lamm!

Trots likheten med en panda tycker jag han är vansinningt söt!


Han ser ut att må rätt bra när han bäddar ner sig i halmen, bara ett dygn gammal.
Och idag kom det två lamm till, två riktigt små. Hälften så stora som Panda och hans bror...


Eskil har sluppit ut ur lamningsboxen och börjat äta hö, nåja - tuggar på det i alla fall