söndag 8 mars 2009

Mera Gaughan-kofta

Nu har jag börjat sticka ribbstickningen under pentagonerna, den del som inte är med i originalet, men jag vill ju ha en kofta så jag förlänger boleron. Det blir nog faktiskt ganska bra! Lite pyssligt är det att få det jämnt, kanten från pentagonerna är ju ojämn så jag började med att sticka bara i mitten och har sen plockat upp åt framkanterna. Hade tänkt 2 x 2 ribb, men det funkade inte med mönstret (utan att minska eller öka), så nu behåller jag flätorna och gör släta partier på 8 m mellan. Vill inte att det ska vara lika mönstrat som pentagonerna, det skulle bli för mycket.Börjar faktiskt tröttna på det här projektet, vill mest ha det klart nu så jag kan börja på nya projekt! Lite orolig för att garnet inte ska räcka...

Det går lite sakta för jag håller ju på med annat också, som att lära mig kinesiska. Anmälde mig för sent till en nätbaserad kurs i Lund så den kom jag inte med på. Nytt försök till hösten, ska anmäla mig i tid! Under tiden försöker jag på egen hand, som tur är kan jag fråga Äldsta sonen som är riktigt haj på kinesiska! Visst är det rätt fantastiskt att kunna skriva så här (och förstå det):


Har hittat hur man kan skriva kinesiska tecken på datorn också, det var bara en fråga om inställning i Windows Vista, tekniken är fantastisk!

再见!


Betyder hejdå! En del av min omgivning tycker möjligen att jag börjar bli rätt tjatig... :-)

3 kommentarer:

Ewa sa...

Ja, och det finns virus som skickas ut också, så om du klickar på den kommentaren så får du virus i datorn... INTE kul!

Det är inte den sorten ordkontroll som jag har, utan en annan... Det är de där bokstäverna som man ska skriva, somaldrig dyker upp, och skriver man dem inte så godkänns inte inlägget.

Ordkontrollen väljer man själv om man vill ha, och kan plockas bort i inställningarna.

Kram
/Ewa

Pia sa...

Häftigt med kinesiska tecken. Sov gott - med latinska bokstäver!

Anonym sa...

Hejsan. Jag undrar bara. Alltså jag har letat överallt man kan inte hitta hur man skriver "Matti" och "Caroline" på kinesiska. Det kanske är fel att fråga dig men kan du hjälpa mig? tack på förhand i alla fall :) kram Carro