lördag 21 mars 2009

Stickcafé och grönbete

Stickcafé är fantastiskt! I torsdags höll Karin på med en sjal i Kaunis 1-trådiga flerfärgade, samma som Queen Mudd använt, som blir helt fantastisk! Mönstret är coin lace.Och jag avslutade strumpa nr 2 i det billiga garnet med en tå som stickas ihop direkt, efter en beskrivning från Knitting Daily. Det blev jättebra, mycket bättre än när jag sydde ihop med maskstygn - det var uppenbarligen inte min grej.


Så mycket mer stickat har det inte blivit, desto mer arbete med fåren. Idag släppte vi ut lammen för första gången. Tänkte jag skulle fota deras krumsprång, men det ville sig inte riktigt. Lite andra bilder blev det dock. Här är det uppenbarligen något som man måste hålla koll på...

Tackorna håller bra koll på de små. Fast det blir lite tröttsamt att de alltid vill ha mjölk...Lilla Yi finns tyvärr inte med oss längre, hon fick en diarré hon inte klarade av för ett litet tag sedan. Men Eskil den brokige mår bra och trivdes utomhus.Och Panda med de långa öronen är det inte svårt att känna igen!Somliga gör sig till kung över dynghögen! Vem det är har jag ingen aning om för en del är intill förvillelse lika.Andra föredrar lite bättre hö som vi la ut eftersom det inte är mycket till bete ännu.Och flockens minsting gör så gott han kan! Morsan har inte jättemycket mjölk och han vägrar tillskott i flaska så han lär väl inte växa ordentligt förrän han blir avvand.
7 kommentarer:

fale artut sa...

Vilka vårbilder, härligt med lamm på "grönbete"!

Annika sa...

Visst är det! Ni har väl en stund kvar till våren uppe hos dig?

Tant Kofta sa...

Vilka härlig lamm!
Nu är verkligen våren på gång.

PetraO sa...

Dina lamm är verkligen underbara - jag kan förstå att det kan bli en passion!

Pia sa...

Vilka underbara lammbilder! Ledsamt om lilla Yi som nu är i lammhimlen. Tur att Eskil är kvar! Han är ju för häftig! Ha det så gott!

stickresan sa...

Hittade just till din blogg och såg all urgulliga lamm. Så sööta. Ser att du håller på med dominostickning. Har funderat på att testa men inte kommit till skott. Var det svårt??

Cina sa...

Så härligt att se nyfödda lamm- då är det verkligen vår- jättekul att ha hittat hit- tittar gärna in igen. hälsningar Cina på
http://creadiem.bloggagratis.se