lördag 28 november 2009

Nu ska det väl hålla!

Det har inte blivit så mycket stickat på sistone. Eftersom jag pluggar både kinesiska och svenska språket tar det sin lilla tid. Kinesiskan ska jag träna live snart - har nämligen bokat en resa till Peking efter nyår!

Jag har i alla fall hunnit göra nya innesockar. Den här gången stickade jag i dubbelt ryagarn, tror det är vävgarn till mattor. Det ska väl hålla att gå på hoppas jag! De förra höll ju inte ens en vecka. Inte riktigt min favoritfärg men här prioriteras funktionen! Det ena garnet är riktigt illgrönt, men det dämpas av det andra som är mer mossgrönt så slutresultatet blev i alla fall uthärdligt. Garnet är tyvärr för grovt och styvt för flätstickning så det fick bli släta sockar.


Jag har gjort sockar i det här garnet förut, men då virkade jag med enkelt garn och tovade sedan i maskin. Det blev bra och jag har mer garn så det får nog bli tågvirkning av det. Och kanske på flyget till och från Peking. Har införskaffat en virknål i trä som inte syns på bagageröntgningen!

4 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Varma och fina!

Blenda sa...

Jag tycker det är en riktig pigg och härlig färg, de ser härliga ut! :-)
/Blenda

Medea sa...

Härliga sockor och jag som gillar grönt tycker att de är fina.
Clover virknålarna funkar också att flyga med. Det är ju inte så mycket metall så de brukar gå igenom, även i London där de brukar vara hårda med det mesta.

Sunna sa...

Jag tycker de var jättefina, är ju svag för grönt och jag gillade modellen också, kan du inte skriva hur du gjort?