söndag 1 november 2009

Nära ögat!

Igår fick vi klart för oss att vargen rev 17 får obehagligt nära oss, bara ett par hundra meter. Han kom troligen därifrån när han stannade till på vår gårdsplan.

Jag har full förståelse för de som tycker det är mycket jobbigt att leva med varg inpå husknuten. Vi kan tycka det är spännande ett tag, och det är onekligen en upplevelse att få se en varg, men det är samtidigt sannolikt att vargen drar härifrån inom en snar framtid. Det är det som gör skillnaden. För vargens besök här innebär att vi förstår hur det måste vara att ständigt vara orolig för sin tamboskap.

Det är alltså med kluvna känslor vi möter vargen. Å ena sidan ett vilt djur som vi inte vill ska utrotas. Å andra sidan ett djur som drastiskt hotar den invanda livsstilen när man har får.

3 kommentarer:

fale artut sa...

Tack för din kommentar! Du skulle säkert göra härliga skapelser av handstickat....... man vet aldrig vad som händer! Kram!

Monica Hansen sa...

Vi såg nyheterna på TV och jag tänkte på dig. man vet aldrig hur man skulle göra i en sån situation förrän man står där öga mot öga med vargen, eller hur?

Hoppas allt slutar väl.

Blenda sa...

Hej, jag håller med dig att det är kluvna känslor vad gäller varg! Och så måste jag berömma dig för din otroligt fina bild på bloggen (under bloggnamnet)! Vilken stämningsfull härlig bild, och vilket ljus! Vackert!
Hälsar Blenda