måndag 29 juni 2009

Stickar igen!

Det blev inte så mycket stickat före Kina-resan, eftersom jag sydde klänningar av mina sidentyger. Så nu känns det himla roligt att sticka igen!

Tänkte att jag skulle göra klart en del projekt innan jag börjar på mina nya garner som jag hade med mig hem, men... kunde inte låta bli att göra ett prov till en tröja jag länge velat sticka: Rismarker från Marianne Isagers bok Japan-strik.



Innan jag börjar på själva tröjan ska jag i alla fall avsluta en del...


Norah Gaughans bolero, som blir kofta i min version, är nästan klar! Lite kvar på kragen och sen ska den blockas. (ser lite konstig ut eftersom den översta delen redan är blockad, men inte den undre)






Min shrug från French girl knits har bara några varv kvar innan det är dags att sammanfoga. Och ärmar... Den får fortsätta att vara bilstickning, himla drygt...






Mannens tröja saknar bara ärmar och de gör jag på maskin, så det går ju snabbt. Bara inte Kopian förstör den innan dess... (namnet kommer sig av att han är en fullständig kopia av en tidigare katt)



Lotus Blossom Tank har en del kvar... vi får väl se hur jag gör med den.





Sen har jag väl några projekt till förstås... Bindsjalen ska avslutas, men resten väljer jag nog att förtränga ett tag!

Mer om min Kina-resa i nästa inlägg, bl.a. en restauranghistoria som jag vägrat tro på om det inte varit för att jag var där...

1 kommentar:

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Stickprover ser väldigt spännande ut! Ser fram emot restaurang historien.
Hej fr. koftan