torsdag 12 februari 2009

Tre små lamm! Nej, fyra!


Igår kom tre små lamm till världen hos oss! Den första var född och stod redan upp när vi kom ut på morgonen. Här är hon fortfarande mindre än ett dygn gammal.

De andra skulle precis födas när vi tittade in sent på kvällen innan vi skulle gå och lägga oss, så där fick jag möjlighet att fotografera födseln. På bilden bredvid har de precis kommit ut båda två, mindre än 10 minuter gamla.

Tackan visade goda modersegenskaper, hon slickade och höll på som tackor ska. Fast de fick svårt att resa sig för hon buffade på dem mest hela tiden! Den helsvarta är ett ganska litet tacklamm, hon är lite svag och vi får nog ge henne tillskott på flaska tills hon blir lite starkare. Den med vitt på huvudet är större och bagglamm.


Lilla Yi har vuxit och fått komma ut ur lamningsboxen. Hon går nu med flocken, vilket bekymrar mamman mer än Yi! Hon är rädd för att tappa bort henne och kallar på henne stup i ett, medan Yi morskt upptäcker världen. Snart tre veckor gammal både uppför hon sig och ser ut som sinnebilden av ett gulligt lamm, tycker jag i alla fall!


Och när jag kom hem fanns ett litet vitt lamm, några timmar gammalt, som skuttade omkring - om än lite vingligt! I ärlighetens namn är de vita inte så söta förrän de vuxit till sig lite och blivit ulliga...
Jag kröp in i boxen och gav den lilla svarta lite flaskmat och passade på att kela lite med bagglammet, han tyckte faktiskt om det!
6 kommentarer:

matte sa...

Grymt söta :)!
vad läckert med näverstickningen, första gången jag sett sån teknik.

Pia sa...

De är så ljuvliga, skulle vilja hålla i en. Krama dem från mig.

med nål och tråd sa...

De är ju helt ljuvliga och söta. Jag börjar tänka på bebisspråk när jag läser och tittar på bilderna. :)

fale artut sa...

Grattis, grattis!
Det är lite pyssel med en del av de små, men härligt när det går bra! Och man lär sig nya saker hela tiden! Ge Gospropparna en kram från Jämtland!

Ewa sa...

Å va härligt med lamm! Grannen hade det då jag var barn, och jag bodde i stort sett i hagen.

Ang mina foton. Tack! =) Mejlar dig.

Kram Ewa

Eva i Stäket sa...

Vilka otroligt söta lamm!!!

Du har fått en utmaning av mig!