söndag 22 februari 2009

Tåg-stickning

Har varit i Stockholm några dagar och passade på att besöka Marias garnbutik i verkligheten. Hennes blogg är ju en av de bloggar jag läser regelbundet så det var kul att se människan bakom också. Och så köpte jag två nystan Noro, har aldrig stickat med det men sett mycket som andra gjort och tycker det verkar lite speciellt. Får väl grunna på vad jag ska göra med mina nystan. Jag valde noga för att få så lite blått som möjligt, nu är det lime-färgen som dominerar.På tåget mellan Hässleholm och Stockholm hinner man ju sticka en del! Jag tog med min Norah Gaughan-kofta och den har därför 1,5 ärm nu. Ärmkanten blev dock lite fladdrig så den får jag göra om. Jag väljer noga vad som behöver repas upp - ingenting onödigt! - men en fladdrig ärmkant vill jag inte leva med...

Nu längtar jag till att börja sticka ribbstickning nedanför pentagonerna!

Bilden är tagen genom en antik spegel med glas som är anfrätt av tidens tand...

7 kommentarer:

fale artut sa...

Vilket otroligt arbete! All heder till Dig!
Jag skulle ha gett upp efter 1/7 ungefär!
Spegeln är fantastisk!

PetraO sa...

Jag använder precis det Norogarnet ihop med andra garner i liknande färger det blir väldigt fint!

Queen Mudd sa...

Tros du kommer att gilla garnet. Har en Dominostickad sjal i sånt och jag använder den jättemycket. Skulle gärna sticka mer i det om det bara vore lite billigare.

Marias garnhändelser sa...

Det var kul att träffas och ser verkligen fram emot att se din bolero/kofta i fädigt skick...då kanske min får fart igen

Camilla sa...

Vilken härlig bolero det kommer att bli och garnet du hittade i stockholm va ju jättefint det också. Väntar med spänning för att se vad du kommer att sticka av det.

Maria sa...

Jag är uppe i Stockholm och studerar med jämna mellanrum. Ska dit bla. v13. Vilken tunnelbanestation ska man hoppa av på för att komma till Marias garn? I centrum finns ju inte så många garnaffärer. Nu sist v.8 frågade jag och det verkar som om Odenplan är ett bra stick-område.
MVH
Maria Hassel

Annika sa...

Hej Maria! Jag hoppade av på Medborgarplatsen, men det är nog närmare från stationen före (tror det är Mariatorget el. -kyrkan. Då tror jag att jag ska testa Odenplan nästa gång, tack för tipset! Härifrån (Skåne) är det annars närmre till Köpenhamns garnaffärer!