onsdag 18 februari 2009

Sticka baklänges!

Jag har lärt mig sticka baklänges! Eller jag vet hur man gör i alla fall - det kräver lite mer övning... Det är den helt fantastiska Fröken Slöjd som har lärt mig det. Och det är faktiskt ganska bra när man stickar näverstickning: Eftersom varven är så korta blir det en väldig massa vändande, och det slipper man om man stickar baklänges för då kan man arbeta från rätsidan hela tiden! Ser dessutom lite coolt ut, tycker jag :-)
Jag har också kommit en bit på min vintagekofta, bakstycket är klart så man ser mönstret i full storlek. Känner mig rätt nöjd med det.
Och så har jag fått en utmärkelse till! Från FaleArtut kommer denna jättetrevliga! Tack så väldigt mycket! Till utmärkelsen hör att man ska lista fem saker man inte kan vara utan, men frånsett det uppenbara nr 1: Kreativ fritid, så får jag nog fundera lite.

4 kommentarer:

Medea sa...

Jag har testat det pyttelite eftersom G på min stickkurs ofta gör det. Jag ska ta tag i att träna lite mer på det, för man har ju nytta av det då och då. Tex. om man stickar mönster i flera färger fram och tillbaka och då slipper man ju de aviga.
Ha en bra dag.
/Efwa

Bokmalen sa...

Jag gillar din blogg. Du kanske vill vara med i min KAL med litterära förtecken? Kolla in adress www.stick-litt.blogspot.com

Bokmalen sa...

Oj oj oj det blev fel adress. Här är den riktiga: www.stick-litt-kal.blogspot.com.

miaring sa...

Jag vill också lära mig sticka baklänges!! Då behöver det ju inte sticka baklänges betyda, att man har stickat fel och måste riva upp (knit - tink)