lördag 28 februari 2009

Riktigt billigt sockgarn!

Häromdagen var jag i en ganska nyöppnad garnbutik i Kristianstad och hittade sockgarn från norska Sandnes riktigt billigt: 12 kronor per nystan! Det är 80 ull och 20 nylon som brukar vara en bra blandning för hållbara sockar. Fanns bara i en färgställning tyvärr. Med 17 cm skaft kom jag så här långt på nästan ett nystan, lite garn kvar. Hade velat ha en knallig färg som rand överst på skaftet, men jag glömde ta med det när jag stickade på ett årsmöte igår kväll - och man kan ju inte låta bli att sticka en hel kväll för det... Det får bli på nästa.

Nu har vi 18 lamm och det blir fler. Lilla Yi har vuxit till sig och är fortfarande nyfiken på världen. Hon kom gärna fram och poserade för foto!De lite äldre lammen springer som de vill i fårhuset eftersom de tar sig mellan gallren. De håller ihop i gäng (!) och lägger sig gärna bekvämt på fodergången, mitt bland maten.De yngre lammen är kvar i lamningsboxar och de lägger sig gärna att sova tillsammans. Den brokige, kalvliknande, får namnet Eskil efter mjölkbonden som hjälpte honom till världen när vi var i Stockholm. Kan inte låta bli att fundera på om han blir ett kul skinn till hösten... (Nu tycker ni kanske att jag är grym, men det är ju så verkligheten ser ut att dessa små sötnosar ska slaktas och bli mat och fällar vad det lider.)

8 kommentarer:

miaring sa...

Hej var ligger den affären i Kristianstad? Jag har bara hittat till helylle, än så länge...

Annika sa...

Helylle är ju bäst... den här affären ligger under Domus, bredvid apoteket.

The Willow Fairy sa...

Visst kan det låta grymt att tänka på lammen som blivande fällar, men så länge man inte är vegetarian så ska man väl inte vara så blödig tycker jag och tänk vilket slöseri om man inte tog tillvara skinnet.

Kerstin sa...

Låter lite konstigt kanske men kommer du själv att sälja dina fällar i höst?

Annika sa...

Ja, fällar kommer att finnas till försäljning (ingen konstig fråga alls!). Just nu är några på beredning men jag vet inte riktigt hur lång tid det tar innan de kommer tillbaka.

Kerstin sa...

Är klart intresserad du kan höra av dig på min blogg

Ewa sa...

Jag har också fler saker på G, iaf 2... Gör raggisar, och virkar sjal.

Va fina lamm, och jag håller med både dig och de andra som skrivit här. Sorgligt att tänka på att de ska slaktas, men det är ju så det är... Eskil är helsöt, och ovanlig med sina långa ben.

Kul med en ny kamera. Vad har du köpt för någon?

Kram
/Ewa

Monica Hansen sa...

Så söta de är men lammkött är gott också..