lördag 10 januari 2009

Lammull!

Idag har vi klippt de bruna lammen, Mannen sköter klippandet och jag tar hand om ullen och lockar in nästa lamm i klippbåset. De skulle nog varit klippta för ett tag sedan, men eftersom vi varit så upptagna med teater har det dragit ut på tiden. Före klippningen var det ganska mycket ull på dem.
Det är rätt fascinerande att de blir som paralyserade när de hamnar på ändan. De bara sitter där! Fast en del är lite spralliga, de är så klart rädda eftersom det är första gången.


Ibland är det lite svårt att se att det är ett lamm mitt bland all ullen! Ett lamm som faktiskt mår bra även om det kanske inte ser så ut på bilden. Hon har bara funnit sig i att bli klippt och inte fattat att ingen ens håller i henne!
Och efter klippningen är det inte mycket kvar!

Nu ska de få vara inne några dagar och få extra mycket foder, även om vintern är mild här så fryser de nog lite just nu.
Och ullen ska skickas till spinning! Men först ska de vita lammen också klippas (i morgon). Tre färger blir det: brunt, vitt och brunt med grått i. Ska bli intressant att se hur det sista blir som garn.

6 kommentarer:

PetraO sa...

Oj vad det ska bli spännande att se hur det garnet blir av de söta fåren!

fale artut sa...

Det är vansinnigt spännande att vänta på att se det färdiga garnet, även om man får ha lite tålamod. Det är ju verkligen speciellt när det är av egen ull! Lycka till, jag vill gärna se när det är klart!

MonicaHansen sa...

Tack för att ni visar hur lammullen kommer till garnbutiken:)

De ser fina ut som nyklippta!

Pia sa...

Så roligt att se din bildserie. Det låter som om det blir vackert garn, det bruna med grått inslag i låter extra spännande. Ha det så gott!

Maud sa...

Intressant bildserie!

Annika sa...

Vilken härlig blogg du har!! I framtiden ser jag mig själv på en gård med massor med får och lamm och jag ska spinna garn för glatta livet =)) Det är en passion och dröm jag har!

Ha en trevlig helg
Kramis Annika