fredag 14 april 2017

#upcycling #återbruk #plasticpollution

Efter ännu ett långt uppehåll med bloggandet känner jag mig sugen att bli mer aktiv igen! För ett år sedan blev jag sjuk i cancer och sedan dess har det varit lite si och så med orken, och bloggandet är en av de saker som fått stryka på foten. 

Samtidigt har jag gjort en del som jag inser att det är dumt att vänta med. Trots att läkarna säger att jag kommer att bli återställd känns det ändå som att det är bäst att göra det man vill och inte skjuta det på framtiden. Livet är kort.

Jag har därför köpt ett par nya maskiner som jag länge velat ha. Stickmaskinen, en Silver Reed, köpte jag för nästan ett år sedan och den har varit igång en hel del. Mer om det i senare inlägg.

För ett par veckor sedan köpte jag en overlock-maskin. Det har jag velat ha i säkert 20 år! Nu är det påsklov och jag har sytt ett antal shoppingkassar, vilket gick som tåget med overlockmaskinens hjälp!

Jag har varit ganska slarvig, det är ju trots allt bara shoppingkassar. Hållbarhet har prioriterats medan utseendet har styrts av materialets form.

Det som känns riktigt viktigt för mig är att jag nu slutar köpa plastpåsar i butiken, eftersom jag inte vill bidra till plastförorening i miljön. 

Jag kände mig helnöjd - ända tills jag gick på bolaget och insåg att jag behöver sy några kassar i deras storlek också.2 kommentarer:

fale artut sa...

Visst är det skönt att vilja, och kunna, göra sånt som kan vara bra för många, och i flera generationer framåt! Varje plastpåse räknas!
Jag håller tummen för att du skall bli frisk!

Annika Odelstav sa...

Tack!