söndag 26 maj 2013

10 kycklingar blev det

När kläckningen var avslutad förra helgen visade sig 10 små kycklingar, 2 gula och 8 svarta. Inte så mycket på 4 hönor - de kunde haft 10 var - men det beror på att jag lät dem vara i hönshuset där de inte hade lugn och ro för de andra hönsen.

Jag flyttade dem så de kan bli lite större i lugn och ro. De verkar inte ha en aning om vilken höna som är deras mamma, och hönorna själva vet inte heller. De uppträder som ett kollektiv! Riktigt charmigt.

De bor just nu i ett gammalt grisbås, inklätt med hönsnät så det är kattsäkert. På dagarna öppnar jag så de kan gå runt i stallet och sprätta. Bilden är inte så bra för det är lite skumt där inne.

Två hönor till ligger och ruvar, men inga har kläckts än. Sen finns det ytterligare 11 hönor som inte visar någon ruvningsbenägenhet - tack och lov, jag vill ju ha ägg också. 


2 kommentarer:

Wivi sa...

Ååh så mysigt med små kycklingar.
Min mormor hade höns när jag var liten och jag älskade att sitta och titta på kycklingarna.
Kram

Linda sa...

Ja, jag hoppas att mitt nya hönshus kommer att vara funktionellt och att det blir två bra flockar (en ny och en gammal). Så härligt med små kycklingar! Kul att de fungerar som ett kollektiv, kycklingarna och hönsen.