söndag 3 mars 2013

Karin Kurbitsmössa


Den här mössan kommer jag nog bara att använda i stallet. Anledning: den är alldeles för stor i nederkanten, jag har stickat större delen av mössan för löst. När jag återupptog stickningen blev det fastare stickat, och så borde det ha varit från början.

Mönstret är fint men det var inte kul att sticka, det har långa flotteringar i båda färgerna och då tycker jag det är svårt att få det där riktigt njutbara flytet i stickningen.

Lite synd på garnerna, för de är riktigt sköna och fina ihop. Jag har stickat med en tråd Fame Trend och två trådar ihop av babyalpaca. Har mer kvar så det får nog bli en ny mössa - med annat mönster. Till nästa vinter...8 kommentarer:

IngridJ sa...

Kan du inte sy fast en elastisk tråd i resåren, det gjorde jag med min. Då hade jag gjort misstaget att sticka resåren med samma rundsticka som resten, men du vet säkert att man bör ta ett nummer tunnare sticka till resåren.
Mon ok, djuren i stallet ska också ha nåt fint att titta på. Mönstret och färgkombinationen gillar jag!

Diane sa...

Your hat is just BEAUTIFUL !!!
I Love it.
Is this your pattern ?
I would love to knit one like it, where can I get the pattern ?
Thanks so much.

Annika sa...

Tack Ingrid, du har så rätt, men jag blev för missnöjd med att jag stickat så löst för att orka göra mer med den. Kom på att den passar sambon precis som den är!

Annika sa...

Hi Diane! Glad you like the hat! It is not my pattern, available at Ravelry though. http://www.ravelry.com/patterns/library/karin-kurbits-hat

Lo sa...

Den ser ju väldigt fin ut iaf. Kan det inte va skönt med en mössa som går ner långt över örona?
Färgerna är härliga.

Annika sa...

Jo, den funkar nog i alla fall, blev så besviken att jag tickat så illa bara :)

Anna Martina sa...

Jag har också stickat den, och repat upp den..Min nederkant blev bra med resten blev helt enormt stort, inte bara lite utan JÄTTEMYCKET för stort, så det vara bara att repa upp hela. Har sedan dess inte haft lust att sticka den igen.

bbk sa...

Du får spara den till de riktigt kalla dagarna, då kan du ha en sån där skidåkar-ansiktsmask under. Då är den perfekt! Jättefin är den!