lördag 12 maj 2012

Sussex, Blommehöns och Maran

 Jag hade tänkt mig att köpa 20 Sussex-kycklingar, men kom dessutom hem med 5 Skånska blomme-kycklingar och 5 Maran-kycklingar. Plus 1 som jag fick på köpet. Summa 31 kycklingar.

Alla ska inte bli värphöns, tupparna går ju liksom bort av uppenbara skäl, sen får jag nog ta bort några till för annars blir det lite väl många.

Just nu är de så söta att jag bara måste gå ut och titta på dem en gång i timmen ungefär!

Sussex-tupp

Sussex har jag valt för det verkar vara en bra ras, värper bra och ger bra med kött, och dessutom ruvningsvillig. Till nästa vår vill jag minsann ha kycklingar som jag inte behöver köpa! Ska spara en tupp av den här rasen. (Tuppen på bilden är inte min.)Maran-höna

Maran köpte jag några för de var så fina, nästan helsvarta. Visste inte så mycket om rasen innan jag googlade när jag kommit hem. Men det är också en ras som värper bra och ger bra med kött. Perfekt.
Maran-ägg, riktigt chokladbruna!


Dessutom verkar äggen vara något utöver det vanliga: chokladbruna! Färgen kan tydligen variera så jag får väl se hur bruna de blir till hösten när de börjar värpa.

3 kommentarer:

Stickeri Stickera sa...

Mysigt med kycklingar. Har 3 st 2 veckors maraner här hemma och 10 vita sussexägg i kläckaren. Har även lagt i ett par av mina egna ägg. Lycka till med de små!
/Paulina "stickeristickera"

curiosa´s stickerier sa...

Söta de är. har 6 tremånaders blommehöns hemma o en tupp född i julas. Han är så fin.

Efwa - Medea sa...

Wow, chokladbruna ägg vore ju läckert. Spännande med höns!