måndag 12 mars 2012

Vårjacka

Jag har länge velat göra en virkad jacka/kappa à la Odd Molly - fast utan reklam på ryggen och med lite egen stil. Jag har ju en del garner som jag köpt i Kina, och ett av dem är lite grövre, perfekt till jacka. 

Tänkte jag skulle ha en helt röd med detaljer i vitt. När jag virkat en bit insåg jag dock att det röda garnet förmodligen inte skulle räcka, så jag fick tänka om.

Hittade en mönstring i Sasha Kagans underbara bok Crochet inspiration, och vips har jag garn så det räcker och blir över!När jag virkat en bit på mönstret insåg jag att det kanske blir mer vårigt med ljus överdel. Det passar ju bra med mönstret att skifta bottenfärg, så varför inte.

Nu pendlar jag mellan att gilla det här och tycka att det kanske är lite väl mycket Kanada-löv över det, men jag tror nog det ska bli rätt bra i slutänden.

Har kommit till ärmhålet så det jobbigaste stycket är klart. Fast det går rätt snabbt med grovt garn, virknål 8 och dessutom mönstring så man liksom märker att man kommer nån vart.

5 kommentarer:

Gärdet sa...

Åh, vilket tålamod du måste ha. Håller mig till små projekt även om även jag drömmer om en egenstickad kofta... en vacker dag ;)
Bra start! Kommer att bli kanonfin!

Efwa - Medea sa...

Det kommer säkert att bli jättefint. Ser fram mot att se resultatet.

bbk sa...

Det var nya, klara färger! Jag tänker inte alls på Kanada när jag ser den...

ylva sa...

mmm fick lust att virka. Har aldrig gjort en hel kofta men har ofta tittat på mönster... det kankse är dags :)

Bibbi sa...

Jag tycker, att det är ett väldigt trevligt mönster.