måndag 18 maj 2009

Me and my body

Grå sidenklänning nr 1 är klar och nr 2 är påbörjad. Kan nog behöva lite solbränna till de här färgerna...

Tyget till grå nr 1 är inte den bästa kvalitet såvitt jag kan bedöma. Det absolut bästa tyget är faktiskt det gröna som min son köpt till mig, det är helt fantastiskt. Tyget till grå nr 2 är inte heller dumt, tunnare, så jag tror jag ska köpa mer sånt och sy blusar/tunikor.Jag använder helst grundmönster som jag provat ut till mig, det går snabbare. Får alltid förändra ryggen för "rund rygg" - det drar lite mer på längden och axelinsnitt är en fördel. Ett tag sen jag sydde till mig, så nu har jag gjort nya grunder. Linjalen har hängt med sedan min utbildning, den är helt ovärderlig för att få rätt svängar och räta vinklar.


Efter de här är jag klar med klänningar, sen ska det bli en blus och några linnen. Och helst vill jag hinna sticka ett linne till i samma silkegarn som det förra...

6 kommentarer:

Susanne sa...

Vilken kanonsnygg modell på klänning, måste nog leta upp nåt liknande ;) Du är hur duktig som helst! Lotus Blossom mönstret tror jag bara finns i InterweaveKnits numera, finns i sommarnumret 2006.

Paradiset Kaos sa...

Snygga klänningar du har sytt. Jag önskar att jag kunde sy, men jag får hålla mig till att brodera korsstygn.
Den som använder symaskin här hemma är gubben. :)
Söta får ni har! Ler varje gång jag tittar på dem.

Queen Mudd sa...

Jättesnygga klänningar! Du kommer att ha en helt ny garderob med dig till Kina. Läckert!

Åsa sa...

Åh, vad du är duktig! Klänningarna är jättesnygga. Hos oss är det dottern som nöter på symaskinen, men hon går ju på mode och design programmet.

Lotta-livets väv sa...

Ursnyggt....även detta!
Var gick du utbildning? Skönt när man har ett grundmönster...det underlättar! Tyvärr tror jag att min kropp förändrats en del sen senast jag gjorde mig ett grundmönster...och det är en av alla mina framtida projekt. Det är i alla inspirerande att titta in här och se allt fint som så skickligt producerar

Camilla sa...

Jättesnygga grejer du trocklar ihop. Jag har som sagt beställt tyg och ska också börja skapa mej en sommargarderob. Det va ju ett tag sedan jag sydde och gick textilutbildning men det är väl som att cykla ..!! har man en gång lärt sej så sitter det väl i ryggmärgen.