söndag 12 april 2009

Anti-konstrunda...

I Skåne innebär påsken konstrunda. I år åkte vi inte så långt hemifrån, rörde oss bara i Hässleholms och Kristianstad kommuner. Vi hade ingen riktig plan för vad vi ville se, tog det som det kom, och det var märklig konst vi råkade på. Inte visste jag att healingkonst var så poppis! Tavlor med lite cirklar i meditationsstil och indiskt veda-inspirerat. Priset tog den konstnär som fotograferat sina tavlor och sålde billigare objekt för de som inte har råd med handmålat - och de var försedda med texten "Observera att storleken på bilden inte påverkar mängden energi!" Lite för flummigt för mig! Den enda bra konst vi såg var hos kompisen vi fikade hos: Han har två tavlor av Svenolov Ehrén.


Desto bättre hantverk såg vi på Sjöhästens ullverkstad utanför Sösdala! Där kan vi snacka kvalitet! Får av gammal allmogeras som heter Åsen och Leicesterfår. Britt-Marie spinner och säljer egen ull, både handspunnen och ivägskickad. Med butiken på egna gården kan man också titta på hennes får.


Förutom garn säljer Sjöhästens ullverkstad Ashford spinnrockar och andra tillbehör, färger t.ex.
En del konst fanns också på Sjöhästen: tavlor med fårmotiv som inte bara var fina utan också fiffigt ordvitsiga. Tänker fortfarande på den som heter Fårsta hjälpen och har ett får som fastnat i fårnätet och ett annat som kommer med... ja, just det: fårsta hjälpen.

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej!
Visst är det roligt att åka på konstrunda. Jag förstår att du gillade ullverkstaden. Det verkar vara ett härligt ställe.
Hoppas du haft en fin Påsk.
Birgitta

Annika sa...

Tack, Påsken har varit jättefin! Och konstrundan var en trevlig utflykt!

Annika sa...

Tack, Påsken har varit jättefin! Och konstrundan var en trevlig utflykt!

Pia sa...

HAr också varit på konstrunda inom området Kivik -Skillinge- Glemminge-Tomelilla. KÄnde inte till spinneriet i Sösdala. Synd. Annars en fantastisk helg.