söndag 22 februari 2015

Liten kofta - mycket jobb

Såå här i sportlovstider har jag haft tid att lägga lite extra jobb på monteringen på den lilla koftan. Det tog mig en hel dag att sticka kanter och sy fast band, men det blev rätt fint, minsann.


Jag började med att testa att sticka framkanterna innan jag klippte upp. Det var riktigt bra! Lätt att se att båda blev lagom långa - och lika långa. Så kommer jag att göra fler gånger, fast jag ska sy stickningar på maskin först.


Jag hade en avig maska i var sida på steeken, så traskanten fick vika sig utåt. Med dubbelvikt framkant kan man ju annars dölja den inuti kanten, men jag tycker den stör knapphålen då.
Sen sydde jag band över kanten, med riktigt små stygn så det blev nästan osynligt. Jag har fått lära mig att man alltid syr uppåt och nu vet jag varför: bandet ligger inte still utan kryper åt fel håll annars. Det kommer jag inte att göra om!
Det röda bandet (från Sätergläntan) lyser verkligen upp, och som tur är märks det inte så mycket att de faktiskt blev olika långa eftersom jag sydde ena bandet i fel riktning...Knapphål i stickat tycker jag är riktigt knepigt. Jag plockade fram mina gamla material från textillärarutbildningen och där stod att fina knapphål kräver mycket övning. Så sant... Jag tror jag drar lite för hårt så nästa gång ska jag prova att ändra handlaget.


Färdigt resultat:


2 kommentarer:

ylva sa...

Vad fin ! Det är ju detaljerna som gör det, men som sagt mycket jobb ( roligt i och för sig )

Monica Flöjt sa...

Underbar tröja :)
Tack för tipset med att sticka kanten innan man klipper upp :)