fredag 13 februari 2015

Hur tänker djur?

Jag har hört att det går att ha många tuppar i en flock - men inte två stycken ihop. Detta har nu bekräftats i min hönsflock.

Jag har nämligen en ungtupp som var för liten när det var slakt och som därför fick gå kvar och växa till sig och som är uppenbart utstött ur flocken. Till en början gick han ut bara när de andra var inne, och satt ofta längst upp på pinnarna istället för att gå med de andra.

Sen började han hoppa upp på staketet och satt där länge och väl och tittade ut över världen utanför. 

Det tog ett tag innan han vågade flyga över till andra sidan, men sen började han flyga ut det första han gör på morgonen.

Märkligt nog har han ännu inte fattat att det går att flyga över från andra hållet också. Mot kvällningen spatserar han istället oroligt utanför tills jag öppnar grinden för honom. Undrar hur hans hjärna fungerar...


2 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Åh lille tuppen då! Ja man kan undra över djurs hjärnor verkligen:) Vi har fem hönor utan tupp tyvärr men dom känner igen oss när vi kommer med våra bilar till och med:) Inga hönshjärnor där inte.Kaclar när vi kommer men inte grannen t ex. Vill ha tupp men kanske ej grannarna..trevlig fredag ♥ Gunilla

Annika Odelstav sa...

Man behöver ju inte tvunget tupp, men det är kul när det blir kycklingar!