onsdag 13 november 2013

Ram's Horn Sock

Ram's Horn Sock är en turkisk socka med dalhäl. Mönstret finns i det första numret av Knitting Traditions.

Jag har köpt Svarta Fårets Raggsocksgarn i några gröna och en vinröd färg, men det är ju utmärkt att använda restgarner till den här typen av mönster. Båda strumporna behöver ju inte heller nödvändigtvis ha exakt samma färger.

Jag ville veta om det här garnet håller måttet, eftersom jag tycker att många sockgarner är rent ut sagt usla. Återstår att se hur många veckor de här håller... Jag använder strumporna mest som innestrumpor och det sliter betydligt mer än att ha dem i skor.

Svarta Fårets Raggsocksgarn är ganska tjockt. Rekommenderas att använda stickor 5,5. Men sockor ska faktiskt stickas rätt hårt för att bli slitstarkt, så jag har stickat med 4. Ändå snabbstickat!

Uppläggningen jag valt är hämtad från en bok med bara uppläggningar och avmaskningar och är lite kul. Man stickar först med restgarn och gör sedan en kant som påminner om det japanska sättet att lägga upp, där man bara stickar varannan maska de två första varven. Resultatet är en mycket elastisk och mjukt rundad kant.

Jag har dock gjort misstaget att lägga upp med lika många maskor som jag tänker sticka med, så den blev lite yvig. Blir bättre nästa gång!3 kommentarer:

annasaviga sa...

Tjusigt!

Ang raggsocksgarn, så älskar jag svarta fårets. Brukar sticka på stickor 4 - 4,5. Tycker det håller otroligt bra, bästa raggsocksgarnet jag stött på iaf. Hoppas det håller lika bra för dig, när nu sockorna blir så himla fina.

Anonym sa...

En bok med bara uppläggningar och avmaskningar? Låter spännande - vad är det för bok? Dina sockor blir verkligen snygga och det är ju en bra idé med att använda restgarner på det sätt som du föreslår. Ewa utanför Halmstad

Anonym sa...

Superfint! Är nyfiken på uppläggningen. Kan du inte vara snäll och förklara lite närmare hur du gör.Med vänlig hälsning, Pia