söndag 10 november 2013

Färdig näversjal

Näverstickning är vansinnigt roligt och den här sjalen är precis lagom, både i arbetstid och i storlek för att ha runt halsen. Till och med kanten i I-cord gick snabbare än jag hade väntat mig.

Nu ska den spännas ut och sen levereras till min syster.

Mönster finns hos Helylle i Kristianstad, och på Helylles Ravelry-sida. Det här ser svårare ut än det faktiskt är. Jag har gjort en beskrivning till hur man stickar näverstickning, det mest besökta av mina inlägg faktiskt. Tror den är hyfsat bra - i annat fall får du hemskt gärna höra av dig!

5 kommentarer:

Blenda sa...

Så himla fin! Ser supersvårt ut...

Annika sa...

Hej Blenda! Det är inte alls så svårt som det ser ut, men jättekul så ge dig på det!

Monica Flöjt sa...

Tack för det mönstret! Jag stickade min första efter att ha googlat på näverstickning och kommit fram till Din sida och beskrivning. Väldigt lätt att förstå beskrivningen, men man måste se till att läsa allt annars gör man fel i kanten :-). Måste bli snart 3 år sen min första

Laila sa...

Det finns en award på min blogg till dig.

Otaliga projekt sa...

En vacker dag ska det bli en sådan! De är ju bara så fina.

Har förstått att du har bra koll på garner och dylikt från Kina. Nu har jag några spejare där som letar garn åt mig.(Hong-Kong) Jag har förstått att det kan vara lite trixigt att hitta men de kämpar på. Än så länge har de bara hittat rundstickor. Vill nu kolla med dig om det är något att satsa på?
Hoppas att du har tid att hjälpa mig med ett tips eller två. Om inte så är jag den första att förstå att tiden inte alltid räcker till.