söndag 28 april 2013

Produktiva höns

Det blir nog fler kycklingar för två hönor till har lagt sig att ruva! I förra kullen blev det fyra, men en drunknade i en vattenspann så de är bara tre. Inte tillräckligt för att ha värphöns som täcker behovet av ägg i vinter.

Men om det blir lite fler från de här hönorna så kanske jag slipper köpa färdigkläckta. Det är ju rätt bekvämt att låta hönan sköta jobbet! Och dessutom är det ju så det är meningen att små kycklingar ska växa upp.

Hönorna har lagt sig längst in under gödselbrädan, en i varje hörn. Rätt svårt att komma in där och kontrollera äggen - och märka dem så man vet vilka man kan ta bort och äta upp...


Hönsgården har fått nytt och högre stängsel. Och en riktig dörr, som jag gjort nääästan själv.  De har nog lite tråkigt nu, för även om hönsgården är bra mycket större än många andra så har de varit vana att gå helt fritt hela vintern. Så nu ska vi fundera ut hur vi ska göra på baksidan för att kunna släppa ut dem på lite större stycke, med mer grönt för dem att äta och mer att göra. Jag vill att de ska ha så bra hönsliv det bara är möjligt.Inga kommentarer: