fredag 18 januari 2013

Helt fantastiska Woolly Thoughts

Bild från Woolly Thoughts.
När man är sjuk men har piggnat till lite grann börjar man orka sticka igen! Igår surfade jag runt och tittade på helt fantastiska Woolly Thoughts hemsida.


De använder matematik i sina stickningar. Det här är en hexaflexagon-kudde som kan vikas så olika färger kommer fram, såna som man brukade göra av papper i småskolan.
Bild från Woolly Thoughts.
Bild från Woolly Thoughts.
Woolly Thoughts finns på Ravelry och består av Pat Ashfort och Steve Plummer, båda gör fantastiska saker. Alla mönster finns att köpa på Ravelry.

Jag har köpt ett par mönster och igår slog jag till med den här sjalen i illusionsstickning (brukar också kallas Shadow knitting).

Bild från Woolly Thoughts.

När  man ser den helt framifrån är det bara ränder, men från sidan framträder rutorna. Verkligen svårt att fotografera och jag lyckades inte helt själv.Det här är ingen svår teknik, den bygger på rätstickning och på att åsarna i avigstickningen sticker upp och döljer de räta maskorna emellan.

Man kan så klart börja enkelt, men vill man kan man gå på lite mer avancerade saker, som den här tavlan som jag också köpte mönster till igår. Utmaningen är inte stickteknisk, utan att hålla reda på var man är. Och orka hela vägen...


Bild från Woolly Thoughts.5 kommentarer:

KataM sa...

Fantastiska saker! Måste nog köpa ett mönster från dem. Någon gång när projekt-kön har minskat lite...

maliz sa...

Intressant länk!
Jag har redan stickat några sjalar efter Vivian Høxbros bok Shadow Knitting men tavlor med illusionsstickning var helt ny för mig.

Trevlig helg!
maliz

Annika sa...

Visst är det häftigt! Tar ju nog lite tid med tavlan bara...

Ruta Ett sa...

Åh, vad snygg sjal och kudden var ju helt fantastisk!

annasaviga sa...

O vad roligt, med stickat som överasker lite. Detta måste jag prova någon gång.