söndag 21 augusti 2011

Viften med mohair

Ibland är det nästan som en förbannelse att börja på något nytt - det är helt omöjligt att lägga det ifrån sig fast man faktiskt behöver göra annat också!

För ett par dagar sedan började jag på Viften som finns i Marianne Isagers bok Japanstrik. Har länge velat göra den och när jag såg Asplunds kunde jag bara inte låta bli!


Kanten är klar, jag har gjort som Asplund och stickat fram- och bakstycke i ett. Det gick en hel del garn till kanten och tog sin lilla tid, men nu växer det klart snabbare.

Jag har annan masktäthet med grövre garn och dessutom 1 tråd mohair, så jag får förändra lite i mönstret. Men uppläggningen gjorde jag med så många maskor som det står i mönstret. I boken finns nämligen endast storlek M och det räcker nog inte riktigt till mig. Där är en del andra konstigheter i beskrivningen också, men jag tror jag ska reda ut det.

Började ju på en Setesdal-kofta i förra veckan och den är så klart inte klar än. Fast det slipper jag ha dåligt samvete för; resten av garnet är nämligen på väg från Kina och lär inte anlända förrän om en dryg månad så jag kan ändå inte sticka klart förrän dess!

lördag 13 augusti 2011

Med inspiration från Setesdal

Det här ska bli en kofta, mönstret är från Rauma och i original är det därför Raumas finullgarn, ett mycket trevligt garn som bl.a. säljs på Helylle i Kristianstad. Jag tror mönstret heter Fritt efter Setesdal. I vilket fall så är min variant fritt efter Fritt efter Setesdal, jag gör den längre (originalet är en bolero) och med lite annan stjärna eftersom mitt garn är tunnare. Just nu tycker jag faktiskt inte det ser så spännande ut, men det ska broderas också så det kanske blir bra i slutändan. Flera av mina stickkamrater har gjort den (i Raumas finullgarn) och de är så fina! Bilden är lånad från QueenMudd.
Jag har med mig lite saker hem från resan till Shanghai, men det mesta är på väg med posten. En söt liten klassisk tekopp fick dock följa med i resväskan.torsdag 4 augusti 2011

En liten hankatt!

Hemma i Sverige igen och andas frisk luft! Och vattnet är också rent och dessutom kallt, inte sånt man i vanliga fall går omkring och uppskattar men en månad i Shanghai gör skillnad! 

Mer om vistelsen i Shanghai senare. Just nu tänkte jag bara visa bilder på senaste tillökningen bland djuren.

Hessia, min norska skogskatt (tror jag väl det är), har levererat källingar för tre veckor sedan. Mannen såg till att vi behöll två, men en blev ihjälbiten av en annan katt så nu är det faktiskt bara en kvar. Den vill jag nog behålla!
Han ser lite sorgsen ut med det vita som går precis ovanför munnen! Känns som en lugn och harmonisk liten källing som nog kan bli trevlig som vuxen. Om man kan avhålla sig från att busa med dem på "fel" sätt så brukar de faktiskt bli trevligare i termer av inte så vilda på att bita och riva.