lördag 13 augusti 2011

Med inspiration från Setesdal

Det här ska bli en kofta, mönstret är från Rauma och i original är det därför Raumas finullgarn, ett mycket trevligt garn som bl.a. säljs på Helylle i Kristianstad. Jag tror mönstret heter Fritt efter Setesdal. I vilket fall så är min variant fritt efter Fritt efter Setesdal, jag gör den längre (originalet är en bolero) och med lite annan stjärna eftersom mitt garn är tunnare. Just nu tycker jag faktiskt inte det ser så spännande ut, men det ska broderas också så det kanske blir bra i slutändan. Flera av mina stickkamrater har gjort den (i Raumas finullgarn) och de är så fina! Bilden är lånad från QueenMudd.
Jag har med mig lite saker hem från resan till Shanghai, men det mesta är på väg med posten. En söt liten klassisk tekopp fick dock följa med i resväskan.4 kommentarer:

Anna sa...

Jag gissar att du kan rekommendera Helylle? Kristianstad är mina hemmakvarter (nästan), även om jag nu bor i Helsingborg. Dock ständigt på jakt efter nya inspirerande garnbutiker. Här i Helsingborg finns underbara Tant Thea!

ylva sa...

Det där kommer bli en fin tröja. Jag själv sitter och knåpar på "Fritt etter Fana" men även jag har gjort om lite. Min ska dock få blien kort bolero.

skapa och inreda sa...

Jag var inne på Helylle och såg den helt underbara boleron. Tror att den kommer att göra sig bra som lite längre kofta.

Anonym sa...

Är sugen att sticka både "Fritt etter Fana" och "Fritt etter Setesdal". Snart ska jag bestämma vilken det blir. De är så fina! Och så kan man ju sätta sin egen prägel på dem.