torsdag 16 juni 2011

Stickning som upprör

Jag sitter med som ledamot i en nämnd i min hemkommun. Mötena kan vara ganska långa och med många föredragningar.

För att kunna koncentrera mig och fokusera tankarna som annars gärna vandrar sina egna vägar så - just det! - jag stickar så klart. Det fungerar alldeles utmärkt om man bara väljer ett sticke där man inte behöver räkna maskor.

Vad gör andra då? Jo, somliga kladdar på papper, andra tar en liten tupplur, någon pluggar inför juridiktenta och en del håller på med mobiltelefonen (t.ex. ett av kommunalråden).

Vilket av dessa alternativ verkar vara bäst ur koncentrationssynpunkt? Javisst, stickning! (Jag sover aldrig på mötena...)

Och vilket av dessa alternativ tror ni folk blir upprörda över? Helt rätt. Stickning. Så pass att motståndarlaget tagit upp det med både sitt kommunalråd och med min gruppledare, som i sin tur dryftat det med vårt kommunalråd.

Och tror ni jag låter bli att sticka då? Självklart inte. Om man skulle rätta sig efter alla dumheter folk får för sig skulle man ha fullt sjå och missa en massa värdefullt här i livet. Undrar bara om de tänker driva det längre...Detta är vad jag stickade på på senaste mötet, bara räta maskor och lite ökningar, inget märkligt för en van stickare. Först blev jag missnöjd med färgerna, men nu tänker jag att det kanske inte blir så dumt när det blir klart.

13 kommentarer:

Maria i Falkenberg sa...

Heja på! Det brukar gå alldeles utmärkt att lyssna samtidigt som man stickar enklare alster.

ylva sa...

Men vad kul att du rör om lite i grytan! Tänk det finns folk som retar sig på det mesta, men det där med att sticka är lite känsligt.Jag har tänkt att ta med mig stickning på planeringsdagar med föreläsningar men inte riktigt vågat.Jag har läst någonstans att förr fick man sticka på lektionerna i skolan på de mest traditionella "sticköarna" tex. Island ,Guernsey, osv. det kankske vore något för våra otåliga elever i skolan.

Annika sa...

Tackar för påhejningen! På konferenstid i skolan stickar jag alltid, de har vant sig och förstått att jag alltid är med ordentligt i det som avhandlas trots (eller snarare på grund av) att jag stickar!

knitnetty sa...

Fortsätt att sticka du! Det är mycket bättre än att somna på møten och sitta och kladda på papper och drömma sig bort ;)
Jag hejar på dig!
Ha en trevlig helg när den kommer, Wenche (som alltid stickar och virkar oavsett vad andra säger och tänker)

lynn sa...

Sticka på! Jag håller tummarna för dig.

Miranne sa...

Stå på!
Eg strikka meg gjennom heile ungdomsskulen - ca ein sokk for dagen i gode periodar. Det skjerpar faktisk konsentrasjonen min. Strikka meg også gjennom teorikurset til MC-lappen. Eindel skinnjakkekledde barskingar vart litt usikre av det.

The Knitting Seaman sa...

Jag känner igen det där. Folk tror att man är ointresserad. Eller lat. Jag tror inte de sätter det i perspektiv. Jag satt faktiskt och stickade på ett möte på jobbet för ett tag sedan. Gissa vem som drog igång flest diskussioner eller ställde flest frågor? Inte var det de som satt med mobiltelefonerna i alla fall!

sinneskatten sa...

Fler borde vara så modiga som du är. Jag tror det bottnar i avundsjuka, det man inte kan blir helt plötsligt farligt.
Sen det gamla vanliga "förspilld kvinnokraft".
Fortsätt så och du inspirerar alla!

Marianne sa...

På ett av mina första riktiga sommarjobb stickade jag under kaffepausen på femton minuter. Vilket resulterade i en skarp anmärkning från den barska professorskan. "Det här är en arbetsplats, här arbetar vi! Och under rasterna vilar vi!"
Själv tyckte jag att jag verkligen följde reglerna....!

Sticka på!

Annika sa...

Så himla roligt att höra om era erfarenheter!

Susilull sa...

Jag är inte förvånad, tyvärr! En fd kollega tog med stickningen på olika möten, av just samma orsaker som du - men det var inte populärt. Jag undrar om det inte är så att dom är avundsjuka på att vi kan kombinera något som faktiskt verkar roligt med tråkiga möten - och så får det ju inte vara. Nä, har en tråkigt måste alla ha tråkigt...

Malin sa...

Så fåniga folk kan vara!

Jag stickar på jobbet när det är låååånga dragningar och seminarier och liknande och har aldrig fått sura kommentarer, bara nyfikna frågor. Självklart ser jag till att sticka sånt jag inte behöver titta på så värst mycket.

Jenny sa...

Jo men, att en del bara orkar... Fortsätt du med ditt stickande vid mötena!

Du har min röst iaf (-;