söndag 17 april 2011

Rowan-garn

Efter ett par hektiska veckor på jobbet, med omdömesskrivning och utvecklingssamtal, är det nu påsklov och massor av tid för stickning!

Jag har påbörjat en kofta av det Rowan-garn jag fick från jobbet när jag fyllde 50. Jag vet, de flesta väljer prydnadssaker eller smycken, men jag har vad jag behöver av sånt och det här garnet är så dyrt så det hade jag inte köpt för egna pengar. Alltså väldigt roligt att få sticka med det utan att bry sig om kostnaden!Efter inspiration av en Kaffe Fasett-modell i Rowans förra vinterkatalog har jag gjort mönsterstickning med endast två färger åt gången. Originalet har tre färger, men det har jag svurit att aldrig mer ge mig på - och så kommer det att förbli.

Detta är också ett lämpligt nybörjarmönster - tänkte göra muddar med beskrivning i veckan,

I koftan blandas  hej vilt alla de färger som Helylle hade på lager, det blir så mycket olika färg att ögat upplever det som lugnt. Det finns en struktur, men den är nog ganska svår att upptäcka. Fast det framgår ju inte av stickprovet, jag har kommit en bit på koftan och ska fotografera det endera dagen.

3 kommentarer:

ylva sa...

Ser ut att bli våriga färger , fint!

Mer färg åt folket när vi nu kryper fram från vintergömmorna!

skapa och inreda sa...

Helt underbara färger!

Skarvtjärns Greta sa...

Underbart, ser fram emot mera