lördag 12 mars 2011

Tuppen har blivit galen!

Jag har hört talas om folkilskna tuppar - nu har vi nog en här på gården! Han anfaller när man vänder ryggen till! Synd, för han är rätt ståtlig, men med den attityden riskerar han bokstavligen livet...Hönsen sköter sig däremot utmärkt! De har producerat ägg hela vintern, och just nu ger de oss ofta 5 ägg om dagen. Inte illa för 7 hönor av en ras som inte är känd för att vara högproducerande.

7 kommentarer:

ylva sa...

oj! Precis som du sa så är det synd på en så ståtlig tupp men man kan ju inte ha en ilsken tupp!han kanske kommer på bättre tankar.....fin tröja du gör, har själv inte provar med tre färger på samma varv i stickning men däremot i virkning , antar att det är samma känsla av att det inte blir nåt flyt....

Anta sa...

Inte roligt med folkilsken tupp kanske vårkänslorna har fått honom lite koko. Synd annars för hanär väldans stilig.
Snygg stickning oxå

Pysselfarmor sa...

Oj vilken stilig tupp, men det kanske han inser och så har det stigit honom åt huvudet ;-)
Han vaktar väl hönsen och sitt revir, men det är inte roligt att han är ilsken.

Annika sa...

Hej!
Hamnade hos dig från Tant Kofta!
Ville bara säga att jag också haft en ilsken tupp. En dag kom han springande bakom mig och sladdade upp framför mig med utspärrade vingar. Jag blev så rädd att jag av ren rädsla och reflex sparkade till honom mitt i bröstet så han for iväg en bit... Inte snällt alls av mig men det var ju inte planerat... Resultatet blev dock att han slutade mopsa sig... Du kanske kan sätta honom på plats på något vis?

Annika sa...

Ja, han vaktar nog, det ser så ut. Jag beväpnar mig med plastkratta och fredar mig med den, han har fått några "kängor" men han verkar inte sluta!

Gärdet sa...

Kul att hitta hit :)

Sunna sa...

vilken förmån att få gå och hämta egna frukostägg, stackars tupp han måste vara olycklig